Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Sat, 24 Martie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismJurnalul Judetului ClujFormulareContact
Opera

Prima pagina > Comunicate > Sedinta AGA ADI 31.10.2017

Sedinta AGA ADI 31.10.2017
CONSILIUL JUDETEAN CLUJ

 
Informare de presa
Ref. Demersuri pentru pregatirea licitatiei de selectare a operatorului de colectare si transport al deseurilor

     Marti, 31 octombrie 2017, la sediul Consiliului Judetean Cluj a avut loc sedinta Adunarii Generale a Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara (ADI) Eco-Metropolitan Cluj, entitate constituita în scopul organizarii si gestionarii în comun a serviciului de salubrizare a localitatilor din judetul Cluj.
     În cadrul sedintei, la care au participat primarii sau reprezentantii tuturor celor 81 de unitati administrativ-teritoriale din judet, un prim punct pe ordinea de zi l-a constituit prezentarea stadiului actual al lucrarilor în cadrul proiectului de edificare a Sistemului de Management Integrat al Deseurilor S.M.I.D. În acest context, presedintele Consiliului Judetean, domnul Alin Tise, a prezentat progresul lucrarilor la CMID, viitoarea „fabrica” de procesare a deseurilor, subliniind faptul ca, dupa un blocaj de patru ani, acestea au fost reluate si se deruleaza în ritm alert. Totodata, liderul forului administrativ judetean a reafirmat faptul ca acestea urmeaza a fi finalizate în a doua jumatate a anului viitor. În acelasi timp, presedintele Consiliului Judetean a prezentat stadiul lucrarilor de închidere si ecologizare a rampelor neconforme din judet, subliniind evolutia favorabila a acestora precum si faptul ca la cele din Turda, Huedin si Gherla lucrarile urmeaza a fi pe deplin finalizate pana la sfarsitul acestui an.
     Un alt punct pe ordinea de zi l-au reprezentat discutiile referitoare la rolul pe care ADI Eco-Metropolitan îl va avea în ceea ce priveste pregatirea documentatiei necesare în vederea organizarii licitatie pentru operatorii de colectare si transport al deseurilor, achizitia urmand sa fie demarata la începutul anului viitor. În acest context, a fost supusa aprobarii membrilor Asociatiei propunerea de încheiere a unui contract de consultanta tehnica în vederea atribuirii contractelor de delegare  a serviciului de colectare si transport al deseurilor, propunerea fiind aprobata.
     „Avand în vedere ca la începutul anului viitor vom demara ultimele doua licitatii pentru asigurarea functionalitatii depline a viitorului Sistem de Management Integrat al Deseurilor, cele pentru colectarea si transportul gunoaielor, respectiv operarea Centrului de deseuri, urmarim sa organizam cat mai eficient toate aceste activitati. Desigur, o premisa esentiala pentru ca viitorul sistem sa functioneze eficient este sa fie estimate cat mai exact cantitatile de deseuri precum si numarul de beneficiari deserviti”, a declarat domnul Alin Tise.
     De asemenea, tot în scopul eficientizarii activitatii de colectare selectiva a deseurilor, membri A.D.I. Eco-Metropolitan Cluj au aprobat, în unanimitate, depunerea în cursul primaverii anului viitor, a unui proiect nerambursabil în valoare de 100.000 euro, finantat prin Administratia Fondului pentru Mediu, care urmareste educarea si constientizarea clujenilor cu privire la beneficiile si importanta colectarii separate pe fractii, respectiv a tratarii corespunzatoare a deseurilor.
     Nu în ultimul rand, în cadrul sedintei a fost aprobata aderarea A.D.I. Eco-Metropolitan Cluj la Federatia Asociatiilor de Dezvoltare Intercomunitara, scopul acestui parteneriat institutional fiind ca entitatea clujeana sa beneficieze de informatiile si solutiile ce rezulta din dezbaterile pe care Federatia le organizeaza în mod curent, precum si de sprijin în anumite probleme de specialitate.

Biroul de presa
31 octombrie 2017