Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Joi, 21 Iunie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Sedinta AGA a Asociatiei de Dezvoltare ECO-METROPOLITAN Cluj

Sedinta AGA a Asociatiei de Dezvoltare ECO-METROPOLITAN Cluj

                                                                          

                          CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ 


Informare de presă
Ref: Şedinţa AGA a Asociaţiei de Dezvoltare ECO-METROPOLITAN Cluj 


      Astăzi, joi, 03.03.2011, în Sala Mare de Şedinţe a Palatului Administrativ al judeţului Cluj s-a desfăşurat şedinţa ordinară a Adunării Generale a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară ECO-METROPOLITAN Cluj, asociaţie constituită în data de 25.05.2009 de către Consiliul Judeţean Cluj împreună cu cele 81 de unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Cluj.
     Cele mai importante puncte de pe ordinea de zi le-au reprezentat aprobarea „Planului Anual de Evoluţie a Tarifelor”, conform rezultatelor estimative ale Analizei cost-beneficiu, precum şi aprobarea cofinanţării proiectului privind managementul integrat al deşeurilor.
Reamintim în acest context faptul că Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară ECO-METROPOLITAN Cluj are ca principal obiectiv implementarea şi monitorizarea derulării proiectelor de investiţii în infrastructura tehnico-edilitară aferentă Serviciului de salubrizare al localităţilor, inclusiv realizarea investiţiei aferente Proiectului ”Sistem de Management Integrat al Deşeurilor Solide în judeţul Cluj”, prin accesarea de fonduri europene. Valoarea totală a proiectului este de 76.453.255 de Euro din care finanţarea Fondului European de Dezvoltare Regională reprezintă 38.773.186 de Euro, finanţarea de la Bugetul de Stat al României va fi de 8.723.967 Euro, diferenţa de 28.956.102 Euro urmând a fi asigurată de judeţul Cluj. Proiectul prevede în principal închiderea şi ecologizarea depozitelor urbane de deşeuri menajere neconforme, construirea unui Centru de Management Integrat al Deşeurilor în municipiul Cluj-Napoca şi realizarea a trei staţii de transfer în Mihai Viteazu, Gherla şi Huedin.
     „Importanţa deosebită a şedinţei de astăzi a Asociaţiei ECO-METROPOLITAN Cluj este determinată de faptul că aceasta a fost ultima etapă înaintea trimiterii aplicaţiei aferente proiectului Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Cluj la Comisia Europeană. Suntem extrem de satisfăcuţi că am reuşit să întrunim consensul tuturor unităţilor administrativ-teritoriale din judeţ, finalizând astfel cu succes întreaga documentaţie a acestui proiect de o importanţă deosebită pentru judeţul Cluj. Am marcat astfel o etapă esenţială în demersul de realizare la standarde europene a unui sistem integrat de colectare, tratare şi eliminare a deşeurilor menajere din întreg judeţul Cluj Sperăm ca în cel mai scurt timp posibil Comisia Europeană să aprobe finanţarea, astfel încât, în perioada imediat următoare să putem demara efectiv lucrările. O primă etapă în acest sens o reprezintă construcţia Centrului de Management Integrat al Deşeurilor, licitaţia necesară în acest sens fiind în curs de derulare”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Radu Bica.


Biroul de presă
03.03.2011