Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Joi, 16 August 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Seara Artelor - editia a VI-a la Scoala de Arte Cluj

Seara Artelor - editia a VI-a la Scoala de Arte Cluj
CONSILIUL JUDETEAN CLUJInformare de presa
Ref.: „SEARA ARTELOR” - EDITIA A VI-A, LA SCOALA DE ARTE CLUJ. 39 de expozitii intr-una singura, cu un numar record de participanti!     „Seara Artelor”, eveniment ajuns la cea de-a VI-a editie, ne uneste in anul Centenarului Romaniei, iar Scoala de Arte Cluj, institutie subordonata Consiliului Judetean, consfinteste proiectul sau cultural-educational, lansat in anul 2013 sub semnul unirii si reunirii.
     Evenimentul are loc joi, 8 februarie incepand cu ora 17.00, in Sala „Santier” a institutiei de pe strada Fabricii de Zahar nr. 51, si in toate galeriile de arta de la aceeasi adresa, prilej cu care se va declansa si „Ziua portilor deschise la Scoala de Arte Cluj”.
Precum cele anterioare, si editia din acest an este dedicata scolilor de arte din tara si miscarii culturale si artistice pe care acestea o reprezinta. Insa, o data in plus, Centenarul Unirii a mobilizat scolile de arte din intreaga tara pentru a dovedi o solidaritate unica in lumea culturala a Romaniei: realizarea Calendarului Cultural al Scolilor de Arte din Romania pe anul 2018.
     Centenarul Romaniei este prezent in cadrul „Serii Artelor” cu doua sectiuni: „Proiectul 100”, demarat anul trecut si care uneste cultural scolile de arte aflate la 100 de kilometri de Cluj-Napoca: Bistrita, Zalau, Alba-Iulia si Targu-Mures si proiectul „Centenar”, in care sunt prezentate doua expozitii de arta: „Braila – oras istoric – 650 de ani de atestare documentara” (Scoala de Arte „Vespasian Lungu” Braila) si expozitia Scolii de Arte Slatina, „Cojocarit si ceramica neolitica”. De asemenea, vor fi prezente pentru prima data la Cluj-Napoca Scolile de Arte din Constanta, Ploiesti si Slatina, contributia acestora ridicand numarul expozitiilor la numarul record de 39!
     Acestea vor fi de o diversitate nemaiintalnita in cadrul actiunilor culturale organizate pana acum la Cluj-Napoca: vor contine de la pictura, grafica, sculptura, ceramica pana la fashion sau traditii si vor gazdui, de asemenea, lansari ale unor reviste editate de mai multe scoli din tara, printre care si revista „Arte”, editata de organizatori. „Seara Artelor” se va incheia cu un spectacol muzical-artistic care va face legatura artelor vizuale cu muzica, celalalt mare domeniu pe care il slujeste Scoala de Arte Cluj.
     Mentionam ca evenimentele, de o mare densitate si vibratie romaneasca, se vor desfasura in cladirea istorica, reabilitata dupa zece ani de munca asidua ca urmare a unei investitii majore facute de Consiliul Judetean Cluj.
     De asemenea, Galeria „Arte” a Scolii de Arte Cluj, spatiu cultural in care se desfasoara, din decembrie 2008, cele mai multe expozitii ale Scolii de Arte Cluj, a fost, la randul sau, reabilitata de catre Primaria Municipiului Cluj-Napoca. Astfel, Scoala de Arte Cluj intampina Centenarul Romaniei cu toate spatiile si locatiile innoite si pregatite pentru indeplinirea misunii sale ca institutie de cultura.   

Biroul de presa
5 februarie 2018