Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Miercuri, 26 Septembrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Se incheie Festivalul Teatrelor de Papusi

Se incheie Festivalul Teatrelor de Papusi


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref. In curand se va incheia cea de-a 16-a editie a Festivalului International al Teatrelor de Papusi si Marionete „Puck”     Mii de prichindei curiosi si veseli se bucura in aceste zile de spectacolele editiei din acest an a Festivalului International al Teatrelor de Papusi si Marionete „Puck”, la care participa artisti din toata tara, ba chiar si din Italia, Anglia, Ungaria si Republica Moldova.
     Programul ultimei zile de festival, cea de vineri, 20 octombrie a.c., incepe cu spectacolul „Despre baiatul cel lenes”, in limba maghiara, prezentat de Teatrul de Papusi „Cimborák” din Sfantu Gheorghe. Reprezentatiile vor avea loc la sediul Teatrului „Puck”, institutie de cultura subordonata forului administrativ judetean, de la orele 9.30 si 11.00.
     De asemenea, conform aceluiasi orar se va juca si „Alice in tara minunilor”, spectacolul fiind interpretat de artistii Teatrului pentru Copii si Tineret „Ariel” din Targu Mures. Evenimentul va avea loc la Academia de Muzica „Gheorghe Dima”. Ultima reprezentatie din festival va fi cea a spectacolului „Strada cu ingeri”, sustinut de artistii Teatrului de Papusi si Marionete „Puck”, la sediul institutiei, de la ora 17.00.
     Ceremonia decernarii premiilor celei de-a 16-a editii a Festivalului de Papusi si Marionete „Puck” va avea loc in sala de spectacole a institutiei gazda, de la ora 18.30, juriul fiind format din Roxana Croitoru - teatrolog, Katona József - regizor, Ovidiu Pecican – dramaturg si Epaminonda Tiotiu – scenograf si Slobodan Marković – presedinte si  director al Festivalului International de Teatru pentru Copii din Subotica, Serbia.
     Programul Teatrului de Papusi „Puck” de la sfarsitul acestei saptamani cuprinde doua spectacole - Sarmanul Johnny si Arnika si Danila Prepeleac.
     Astfel, sambata, 21 octombrie a.c., de la ora 11.00, sectia maghiara a teatrului clujean prezinta spectacolul „Sarmanul Johnny si Arnika”, dupa povestea lui Ervin Lázár. Regia este semnata de Varga Ibolya, iar varsta minima recomandata este de patru ani.
     Totodata, duminica, 22 octombrie a.c., de la orele 11.00 si 12.30, micutii spectatori clujeni vor avea ocazia sa il (re)intalneasca pe nazdravanul Danila Prepeleac. Regia spectacolului dupa povestea omonima a lui Creanga este semnata de catre Traian Savinescu, iar varsta minima recomandata este de cinci ani.


Biroul de presa
19 octombrie 2017