Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Marti, 22 Mai 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Spitalul Clinic de Recuperare Cluj - Napoca

Spitalul Clinic de Recuperare Cluj - Napoca


Spitalul Clinic de Recuperare a luat fiinta in 1978 si este format dintr-un ansamblu de constructii impunatoare ce se ridica pe unul dintre frumoasele dealuri ale Clujului, ca rezultat al straduintei si visurilor inaintasilor de a da consistenta conceptului de reabilitare medicala. Activitatea se desfasoara pe 23.097 m2 teren cu 5.046 m2 arie construita la sol, respectiv 16.919 m2 suprafata desfasurata totala, restul reprezentand spatii verzi.
Activitatea complexa multidisciplinara desfasurata in spital defineste oferta de servicii medicale de recuperare, avand ca obiectiv prevenirea sau reducerea la minim a consecintelor fizice / functionale/ psihice / socioprofesionale rezultate din aparitia unei boli, procesul de recuperare desfasurandu-se de la debutul afectiunii si pana la epuizarea restantului functional bio-psiho-social.
Spitalul a fost si ramane o recunoscuta si excelenta baza de invatamant medical, de la cel mediu la cel universitar si post universitar.
Toate acestea sunt reflectate in indicatorii de performanta ai spitalului   (managementul resurselor umane, indicatori de utilizare a serviciilor, indicatori economico – financiari si cei de calitate ) care sunt extrem de favorabili , aratand ca  aceasta adevarata uzina de sanatate merge in directia buna.

Misiune: acordarea celor mai bune servcii medicale ( eficiente, eficace si de calitate) astfel incat sa se realizeze imbunatatirea starii de sanatate a populatiei deservite.
Viziune: 
a)    adaptarea serviciilor medicale la nevoile populatiei deservcite
b)    cresterea calitatii serviciilor medicale
c)    scaderea ponderii serviciilor medicale realizate prin spitalizare continua in favoarea celor ambulatorii si prin spitalizare de zi
d)    orientarea profilului serviciilor medicale catre caracteristicile de morbiditate a populatiei preconizate a se  adresa unitatilor sanitare

Valori :
-    primordialitatea criteriilor de performanta in activitatea unitatii sanitare
-    optimizarea raportului cost / eficienta in administrarea Spitalului Clinic de Recuperare
-    asigurarea conditiilor de acccesibilitate si echitate populatiei deservite
-    imbunatatirea continua a conditiilor implicate in asigurarea satisfactiei pacientului si a personalului angajat
 Tendinte si prioritati manageriale
Managementul actual al spitalului, urmarind in primul rand interesul public, este indreptat spre indeplinirea scopului sau: furnizarea de servicii medicale in conditii optime pentru un numar cat mai mare de pacienti care necesita reabilitarea sanatatii. Acest lucru poate avea loc atat prin modernizarea si reabilitarea infrastructurii spitalului cat si prin dotarea cu aparatura medicala performanta in scopul cresterii gradului de acuratete a diagnosticului si a eficientei tratamentelor administrate pacientilor.
Grupurile tinta sunt: Pacientii cu afectiuni cardiologice , neurologice, balneologice, ortopedice si de chirurgie plastica care necesita servicii medicale de recuperare si de urgenta in chirurgia plastica. Aria de acoperire : toate judetele din regiunea de nord – vest, mentinand accesibilitatea pentru intreg teritoriul.
Activitatea este sustinuta de 467 angajati din care 150 cu studii superioare printre care si cadre didactice de renume ale Universitatii de Medicina si Farmacie “Iuliu  Hatieganu” Cluj-Napoca

Activitatea spitalului consta in prestarea de servicii medicale:
•    in regim de spitalizare continua pe un total de 406 de paturi repartizate astfel:
Sectia Clinica de Recuperare Cardiologie - 90 de paturi
    - din care 10 paturi Compartiment de Terapie intensiva coronarieni
Sectia Clinica de Recuperare Neurologie I si II - 110 de paturi
    - din care 5 paturi Compartiment de Terapie intensiva neurologie
Sectia Clinica de Recuperare Medicina Fizica si Balneologie I si II – 116 paturi
- din care 12 paturi Compartiment de Reumatologie
Sectia Clinica de Recuperare Ortopedie si Traumatologie – 50 paturi
    - din care 6 paturi Compartiment de Chirurgie si Ortopedie pediatrica
Sectia Clinica Chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva- 30 de paturi
Compartiment  A.T.I. – 10 paturi

•    in regim de spitalizare de zi  in specialitatile:
Cardiologie , Neurologie  , Medicina Fizica si Balneologie ,Ortopedie si Traumatologie
             •    in regim ambulator prin :
Laboratorul Clinic de Recuperare medicina fizica si balneologie – Baza de tratament
Ambulatorul de specialitate al spitalului
-    Cabinet de: Cardiologie, Neurologie,Medicina Fizica si Balneologie, Medicina Interna, Oftamologie

Ambulatorul de specialitate pentru sportivi
- Cabinete de medicina sportiva: Explorari functionale, Explorari cardio-circulatorii, Explorari neuro-fiziologice, Diagnostic si orientare, Dezvoltare fizica si deficiente fizice, Bazelele Sportive Republicane
- Cabinet de Medicina Fizica si Balneologie          
- Cabinet de Medicina interna            
- Cabinet Ortopedie si Traumatologie                       
- Laborator de radiologie si imagistica medicala         
- Laborator de analize medicale             
- Sali de gimnastica   

 In anul 2007 Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca a acordat  asistenta medicala continua pentru un numar de 10.830 pacienti (9.998 cu servicii de recuperare, 972 acuti) si in regim de spitalizare de zi pentru 418 pacienti, s-au efectuat 37.204 de consultatii in regim ambulator si 31.922 de investigatii paraclinice. Deasemenea in Baza de tratament pe tot parcursul anului 2007 atat pacientii internati cat si cei ambulatori au beneficiat de 391.045  proceduri. Eficienta Spitalului Clinic de Recuperare Cluj-Napoca se evidentiaza prin realizarea permanenta a indicatorilor de performanta.
Managementul actual al spitalului, urmarind in primul rand interesul public, este indreptat spre indeplinirea scopului sau: furnizarea de servicii medicale de calitate eficiente si eficace pentru un numar cat mai mare de pacienti .

Acest lucru se poate realiza prin :
•    Asigurarea necesarului de personal, cu implementarea programelor de pregatire profesionala continua;
•    modernizarea si reabilitarea infrastructurii precum si dotarea cu aparatura medicala performanta si de inalta performanta in scopul cresterii gradului de acuratete a diagnosticului si a eficientei tratamentelor administrate pacientilor;
•    cresterea disponibilitatii fata de solicitarile legitime ale populatiei.
Consecinta directa o reprezinta eficientizarea actului medical si implicit, tinand cont de rulajul foarte mare si de larga adresabilitate a spitalului, imbunatatirea starii de sanatate a populatiei din intreaga regiune de nord-vest a ţării.