Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Joi, 16 August 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Scolile speciale pregatite pentru inceperea anului

Scolile speciale pregatite pentru inceperea anului
CONSILIUL JUDETEAN CLUJ

Informare de presa
Ref. Scolile speciale subordonate Consiliului Judetean, pregatite pentru inceperea noului an scolar


     Consiliul Judetean Cluj anunta finalizarea la termen si in bune conditii a tuturor lucrarilor efectuate in perioada vacantei de vara la institutiile de invatamant special care functioneaza sub autoritatea forului administrativ judetean. Scopul acestora a fost acela de a asigura, odata cu inceperea noului an scolar,   conditii optime pentru derularea procesului educativ si a celorlalte activitati specifice.
Urmare a acestor investitii si lucrari efectuate, toate unitatile de invatamant special aflate in subordinea Consiliului Judetean dispun de autorizatiile, avizele si documentele necesare in vederea functionarii in deplina legalitate si in conditii optime de siguranta si igiena.
     ,,Avand in vedere faptul ca a mai ramas extrem de putin pana cand clopotelul va rasuna in curtile scolilor din toata tara, anuntand inceputul unui nou an educational, ii asigur pe parinti ca elevii si prescolarii din cele 10 scoli subordonate Consiliului Judetean vor avea parte de o primire calduroasa, in spatii de studiu, cazare si recuperare adecvate nevoilor fiecaruia si conforme celor mai exigente standarde in vigoare”, a declarat Presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.
     Astfel, Gradinita Speciala Cluj-Napoca a efectuat pe parcursul verii, in principal, actiuni de igienizare, curatare, deratizare si dezinsectie in toate spatiile pe care unitatea le detine, precum si verificari ale instalatiilor electrice, termice si sanitare, in vederea asigurarii conditiilor de siguranta si functionare. La randul sau, Liceul Tehnologic Special pentru Deficienti de Auz a derulat, pe perioada vacantei, pe langa activitatile de igienizare, si lucrari de reparatii la acoperisul gradinitei si la dormitorul acesteia, a fost inlocuita intreaga tamplarie din lemn a gradinitei cu una din PVC, si, de asemenea, au fost zugraviti peretii exteriori ai cladirii care gazduieste aceasta parte a unitatii de invatamant.
     Scoala Gimnaziala Speciala pentru Deficienti de Auz ,,Kozmutza Flora” a efectuat, in aceasta vacanta de vara, o serie de lucrari care au vizat atat spatii din interiorul cladirii, cat si terenul de sport si spatiile exterioare. Astfel, a fost inlocuit parchetul si au fost zuvraviti peretii in trei sali de curs ale scoli, terenul de sport fiind acoperit cu gazon sintetic. De asemenea, au fost achizitionate topogane, leagane si banci moderne pentru terenul de joaca.
     Liceul Tehnologic Special ,,Samus” a intreprins, pe langa activitati de igienizare si zugraveli in cladirea care gazduieste scoala si internatul, reparatii la conductele de incalzire termica, hidroizolatii la atelier, precum si lucrari de amenajare a cabinetului de stiinte. Liceul Special pentru Deficienti de Vedere isi primeste anul acesta elevii in spatii si mai curate, realizand pe parcursul verii lucrari de igienizare si modernizare a dormitoarelor, a salilor de clasa, si a blocului alimentar.
     Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva a realizat, pentru asigurarea conditiilor optime la debutul anului scolar, o serie de reparatii curente, actiuni de igienizare si amenajarea curtii. Scoala Gimnaziala Speciala Transilvania Baciu a intreprins, de asemenea, lucrari de reparatii ale peretilor, zugraveli, igienizari, deratizari si dezinsectie, inlocuirea covorului PVC in anumite sali unde starea acestuia o cerea, fiind  montata si o centrala termica proprie.
     Printre investitiile importante derulate de catre Scoala Gimnaziala Speciala Dej se numara achizitionarea si montarea unui sistem performant de monitorizare video a unitatii, precum si dotarea salii de mese a elevilor cu mobilier nou.
     In cadrul Scolii Gimnaziale Speciale – Centrul de Resurse si Documentare privind Educatia Incluziva/ Integrata s-au efectuat lucrari de reparatii, zugraveli, raschetat si lacuit pardoseli sali de clasa si grupuri sociale, cabinete scolare, si alte spatii din cadrul unitatii, precum si actiuni de igienizare si dezinsectie.
     Scoala Gimnaziala Speciala Huedin a luat toate masurile necesare pentru a intampina anotimpul rece, astfel ca, pe langa actiunile de igienizare – zugravirea si vopsirea spatiilor din cadrul unitatii, reparatiile realizate la acoperis si magazia de lemne, au fost achizitionate si lemnele necesare pentru incalzirea scolii.
   

Biroul de presa
8 septembrie 2017