Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Luni, 24 Septembrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Scoli pregatite pentru noul an scolar

Scoli pregatite pentru noul an scolar
CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref.: Scolile speciale din subordinea Consiliului Judetean, pregatite pentru inceperea noului an scolar


     Unitatile de invatamant special aflate in subordinea Consiliului Judetean Cluj au finalizat in bune conditii lucrarile necesare pentru a asigura, odata cu inceperea noului an educational, conditiile optime derularii procesului instructiv-educativ si de recuperare, precum si a celorlalte activitati specifice.
     „Ma bucur sa pot anunta faptul ca scolile speciale de sub autoritatea noastra sunt pe deplin pregatite sa-si deschida portile si sa-i primeasca asa cum se cuvine pe toti elevii si prescolarii. Copiii vor avea parte si in acest an de cele mai bune conditii de studiu, adaptate nevoilor si cerintelor fiecaruia”, a precizat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.
     Se impune a fi precizat, in acest context, faptul ca toate unitatile de invatamant special de sub autoritatea forului administrativ judetean beneficiaza de autorizatie de functionare.
*
*          *
     In ceea ce priveste lucrarile derulate in vederea asigurarii conditiilor optime de scolarizare, Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva a efectuat pe parcursul verii lucrari de igienizare si reparatii curente necesare pentru cei peste 150 de elevi cu dizabilitate intelectuala si elevi cu tulburari din spectrul autist ce beneficiaza de serviciile educationale si terapeutice ale scolii. Totodata, Consiliul Judetean a achizitionat, prin intermediul programului destinat dezvoltarii infrastructurii locale, mobilierul pentru 10 sali de clasa.
     La Scoala Gimnaziala Speciala Centru de Resurse si Documentare privind Educatia Incluziva/Integrata au fost igienizate clasele, grupurile sanitare si casa scarii, realizandu-se dezinsectia in toate spatiile interne si deratizarea, in exterior. De asemenea, alte operatiuni au fost cele de efectuare a verificarilor periodice la microbuzele scolare si a reparatiilor aferente, urmand ca unitatea sa beneficieze in noul an educational inclusiv de mobilier scolar nou pentru clasele primare si de doua panouri de baschet pentru curtea scolii.
     In ceea ce priveste Scoala Gimnaziala Speciala pentru Deficienti de Auz „Kozmutza Flora” , si aici au fost realizate, in vacanta de vara, o serie de lucrari de reparatii. Au fost, astfel, schimbate gresia, faianta si obiectele sanitare din toalete si hol, s-au zugravit si igienizat salile de clasa si au fost efectuate reparatii atat la nivelul acoperisului, cat si in ceea ce priveste centrala termica. In acest context, institutia de invatamant special este pe deplin pregatita sa primeasca cei aproximativ 120 de elevi.
     Pe langa activitatile de igienizare si zugravire, Liceul Tehnologic Special pentru Deficienti de Auz Cluj-Napoca a inlocuit tamplaria din lemn cu usi si geamuri termopan, a montat placaje de faianta in scoala si gradinita, precum si gresie pe hol si in magaziile din gradinita si a demarat lucrarile de reparatii necesare. Totodata, au fost inlocuite jgheaburile si burlanele de scurgere de la cladirea liceului si s-a renovat atat magazia pentru alimente, cat si beciul din gradinita si magazie.
     In ceea ce priveste Scoala Profesionala Speciala „Samus”, au fost efectuate reparatii curente si zugraveli la bucatarie, cantina si dusurile din internat. Totodata, au fost realizate lucrari de reparatii si automatizari la poarta de acces in unitate iar elevii care au efectuat stagii de practica in meseria de zugrav au amenajat si igienizat patru sali-atelier. Igienizari si reparatii s-au facut si in camerele din internat si din scoala, acolo unde situatia a impus acest lucru. In anul educational 2018-2019 unitatea scolara va functiona cu 37 de clase de invatamant special gimnazial si profesional, avand cca. 380 de elevi, dintre care trei grupe „A Doua Sansa”.
     Gradinita Speciala a derulat operatiunile specifice inceputului de an scolar - igienizari si deratizari, pentru cei 40 de prescolari cu cerinte educative speciale inscrisi in prezent si repartizati pe cinci grupe de nivel. Institutia de invatamant special face inscrieri pe tot parcursul anului scolar, in functie de recomandarile medicilor specialisti si solicitarile parintilor.
     Scoala Gimnaziala Speciala „Transilvania” Baciu a realizat, pentru asigurarea conditiilor optime la debutul anului scolar in care sunt inscrisi 49 de elevi, o serie de lucrari de reparatii ale peretilor, precum si de igienizare si zugravire a spatiilor interioare din salile de clasa, coridoare si alte zone in care se desfasoara activitati.
     In cadrul Liceului Tehnologic Special Dej, lucrarile prilejuite de inceperea noului an scolar au vizat amenajarea locului de joaca pentru elevi, in curtea interioara a liceului, acesta venind in sprijinul activitatilor recreative pe care profesorii le desfasoara cu cei cca. 140 de elevi.
     Alaturi de lucrarile de igienizare a salilor de clasa si cele de reparare a mobilierului scolar, Scoala Gimnaziala Speciala Huedin, unde sunt inscrisi 60 de elevi cu cerinte educative speciale, s-a pregatit pentru anotimpul rece si a aprovizionat unitatea cu material lemnos necesar incalzirii spatiilor destinate invatamantului.


Biroul de presa
7 septembrie 2018