Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Vineri, 20 Iulie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Scoala din Taga va fi reabilitata

Scoala din Taga va fi reabilitata
CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref. O noua scoala din mediul rural va fi reabilitata     Presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise, a semnat autorizatia de construire in vederea executarii lucrarilor de reabilitare a corpului vechi al Scolii Gimnaziale din localitatea Taga.
     „Reabilitarea acestui imobil scolar este un nou pas spre normalitate, copiii din mediul rural fiind la fel de indreptatiti ca si cei de la oras sa beneficieze de cele mai bune conditii. Sunt ferm convins ca aceasta investitie va genera numeroase efecte pozitive imediate, calitatea procesului educativ fiind influentata esential de mediul fizic in care acesta se desfasoara.” a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.
     Lucrarile de interventie asupra „scolii vechi” au drept scop reintregirea schemei functionale a cladirii cu noi grupuri sanitare, respectiv refunctionalizarea si recompartimentarea corpului de cladire prin lucrari ce vizeaza atat partea structurala cat si sfera de instalatii. Urmare a acestor lucrari, vor fi modificati semnificativ, in bine, toti parametrii de confort si siguranta ai imobilului, conform nevoilor actuale ale elevilor si profesorilor.
     In concret, principalele imbunatatiri aduse imobilului in suprafata de 301 mp vizeaza inlocuirea tamplariilor, executarea de lucrari de finisaje si termoizolatii, amenajarea scarilor de acces in imobil si a rampei de acces pentru persoanele cu handicap, construirea de trotuare perimetrale, montarea acoperisului din tigla, amenajarea unui spatiu de joaca pentru copii, etc.
     Dupa recompartimentare, noul corp de cladire va respecta schema functionala impusa de ultimele normative in vigoare, respectiv regulile de igiena si de sanatate reglementate de normele UE. Astfel, acesta va cuprinde trei sali de clasa, o sala profesorala, un cabinet medical si unul de logopedie, doua birouri si trei grupuri sanitare, din care unul va fi destinat persoanelor cu dizabilitati.
     Lucrarile, a caror valoare estimata este de 816.777 de lei, se vor desfasura pe o perioada de sase luni si vor debuta in primavara anului viitor.


Biroul de presa
12 decembrie 2017