Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Marti, 23 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Schimb de experienta al salvamontistilor clujeni si polonezi

Schimb de experienta al salvamontistilor clujeni si polonezi


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ

 

 

            Informare de presă

            Ref.: Schimb de experientă al salvamontistilor clujeni si polonezi

 

Cinci membri ai Serviciului Public Judetean Salvamont-Salvaspeo Cluj, institutie publică de interes judetean subordonată Consiliului Judetean, au participat în perioada 5-10 decembrie 2017 la un schimb de experientă cu omologii polonezi din Voievodatul Malopolska,  în zona statiunii montane Zakopane.  

Expertiza partenerilor polonezi în ceea ce priveste turismul montan si, implicit, salvarea pe munte, este unanim apreciată printre cunoscători, motiv pentru care apreciez initiativa de a prelua din experienta acestora ca fiind mai mult decât binevenită” a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.               

Salvatorii montani clujeni au participat împreună cu salvatorii montani din Zakopane la o serie de exercitii de salvare din telescaun, exercitii de salvare din zona montană înaltă, căutare, evacuare si transport în zone înalte cu risc ridicat de avalanse, cursuri de citire a zăpezii si de calculare a riscului de avalansă. 

Actiunea face parte dintr-un proiect început în urmă cu patru ani de către salvatorii montani români si cei polonezi. Proiectul este sustinut de Consiliul Judetean Cluj, fiind parte a colaborării aprofundate dintre judetul Cluj si voievodatul Malopolska, regiuni înfrătite încă din anul 2005.

 

Biroul de presă

13 decembrie 2017