Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Luni, 24 Septembrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Satul Boju va fi racordat la reteaua publica de apa

Satul Boju va fi racordat la reteaua publica de apa


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ

 

 

Informare de presă

Ref.: Au început lucrările de racordare a satului Boju la reteaua publică de apă a judetului

 

            Consiliul Judetean Cluj informează locuitorii din zonă precum si persoanele interesate în legătură cu faptul că a fost emis ordinul de începere a lucrărilor de alimentare cu apă în satul Boju din comuna Cojocna. Amplasamentul a fost deja predat constructorului iar acesta a început lucrările prin operatiunile de pregătire a santierului.

            Într-un interval de timp pe care ni-l dorim a fi cât mai scurt si care în niciun caz nu va depăsi 12 luni, locuitorii acestui sat vor putea bea apă direct din reteaua publică a judetului, la un standard calitativ ce respectă normele europene în vigoare” a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.

Localitatea Boju detine în prezent un sistem local de alimentare cu apă care asigură necesarul de consum pentru doar o parte dintre locuitori. Apa provenită din surse locale este stocată într-un rezervor de înmagazinare subdimensionat, din care este transportată gravitational prin conductele existente spre doar o parte a localitătii. Din aceste considerente, la nivelul Consiliului Judetean si al Companiei de Apă Somes S.A., societate la care forul administrativ judetean este actionar majoritar, s-a luat decizia remedierii situatiei prin realizarea unui sistem centralizat de alimentare cu apă, prin extinderea sistemului zonal Cluj, respectiv prin extinderea sistemului existent în satul Pata din comuna Apahida.

            Noul sistem de alimentare cu apă din satul Boju va fi astfel prevăzut si dimensionat încât să asigure distribuirea apei potabile către toti locuitorii, la parametri de cantitate si calitate corespunzători normelor europene în vigoare. În concret, sistemul va include o conductă de transport a apei între localitătile Pata si Boju în lungime totală de 3.045 m, un rezervor de înmagazinare nou care va prelua apa transportată, cu un volum maxim de 100 de mc, dimensionat corespunzător si amplasat la o cotă care să permită alimentarea gravitatională cu apă a tuturor consumatorilor, o retea de distributie către consumatorii finali în lungime totală de 4.492 m si o statie de pompare.

            În valoare totală de 1.755.633,37 lei fără TVA, lucrările sunt executate de Aqua Serv S.R.L., câstigătorul contractului încheiat cu acest scop. Potrivit acestuia, termenul maxim de finalizare este de 12 luni.

 

 

  Biroul de presă

  12 iulie 2018