Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Miercuri, 26 Septembrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Sarbatori traditionale in trei comune clujene

Sarbatori traditionale in trei comune clujeneCONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref. Sarbatori traditionale la Girbau, Aschileu si Valcele in acest sfarsit de saptamana


     Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale (C.J.C.P.C.T.) Cluj, institutie de cultura aflata in subordinea Consiliului Judetean Cluj, impreuna cu Primariile si Consiliile Locale ale comunelor Girbau, Aschileu si Feleacu, invita toti iubitorii de folclor sambata si duminica, 26 respectiv 27 august 2017, la o serie de evenimente cultural-artistice.
      Cea de-a X-a editie a Sarbatorii „Fiii satului Girbau” va debuta sambata, 26 august, cand vor avea loc, pe tot parcursul zilei, diverse competitii si concursuri sportive. A doua zi, duminica, 27 august, de la ora 15:00, va fi deschiderea oficiala a manifestarilor, urmata de un program folcloric, in cadrul caruia vor evolua mai multe ansambluri folclorice si interpreti vocali. C.J.C.P.C.T. Cluj va sustine un program folcloric traditional, cu participarea interpretilor Crina Varga, Amalia Codorean Chindris si Maria Marcu.
     Tot in acest sfarsit de saptamana, la Aschileu, vor avea loc zilele comunei. Sambata, 26 august, se va desfasura Cupa comunei la fotbal, iar duminica, 27 august a.c., dupa slujba religioasa, vor fi inmanate diplome cetatenilor de onoare ai comunei, va avea loc prezentarea monografiei si un microrecital de pricesne. Incepand cu ora 14:00, va debuta programul folcloric, unde vor evolua interpreti si ansambluri din judet. Si aici, C.J.C.P.C.T. Cluj va fi prezent cu momente traditionale, sustinute de interpretii: Mariana Morcan, Forian Rosan, Ioana Breda Morar si Raluca Pascalau, acompaniati de un grup instrumental, alcatuit din Orchestra „Cununa Transilvana” a institutiei de cultura.
     Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Cluj va sustine momente folclorice si in cadrul serbarii campenesti din localitatea clujeana Valcele. Manifestarea va avea loc duminica, 27 august, si va debuta dimineata cu un campionat de fotbal, urmat de un concurs de gatit. De la ora 15:00 toti iubitorii de folclor sunt asteptati la un spectacol, unde vor evolua Ansamblurile folclorice „Feleacu” si „Dor clujean”, alaturi de mai multi interpreti, printre care Marius Ciprian Pop, Vladuta Lupau si Mihai Maris. C.J.C.P.C.T. Cluj va fi reprezentat de interpretii Marian Dascal, Adrian Buza, Andreea Ciupe si Florian Rosan.

Biroul de presa
23 august 2017