Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Duminica, 18 Februarie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismJurnalul Judetului ClujFormulareContact
Opera

Prima pagina > Comunicate > Sarbatori la Catina, Frata si Nadasu

Sarbatori la Catina, Frata si Nadasu


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref. Sarbatori traditionale la Catina, Frata si Nadasu     Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Cluj, institutie de cultura aflata in subordinea Consiliului Judetean Cluj, impreuna cu Primariile si Consiliile Locale ale comunelor Catina, Frata si Izvoru Crisului, alaturi de Parohia Ortodoxa Nadasu, invita toti iubitorii de folclor duminica, 30 iulie 2017, la o serie de evenimente cultural-artistice.
     Astfel, cea de-a VIII-a editie a sarbatorii „Fiii comunei Catina” va debuta la ora 13:30 cu o festivitate de premiere dupa care, de la ora 14:00, se va desfasura un spectacol folcloric in cadrul caruia vor evolua Ansambluri folclorice, interpreti vocali si instrumentali. Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Cluj va sustine un program folcloric traditional, cu participarea interpretilor Irina Somesan, Maria Lobont si Adrian Buza.
     De asemenea, tot duminica, 30 iulie a.c., de la ora 11:30, in localitatea clujeana Frata, va avea loc cea de-a XIII-a editie a festivalului „Jocul Satului”. Si aici, institutia de cultura clujeana va fi prezenta cu momente traditionale, sustinute de rapsozi populari si de tarafurile reunite Lia Pop din Frata, Sandorica, Nonu si Gacu din Soporu de Campie.
     Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Cluj va sustine momente folclorice si in cadrul manifestarii „Fii satului Nadasu”, editia a II-a. Programul folcloric va debuta la ora 16:00, iar institutia de cultura traditionala clujeana va fi reprezentata de Ansamblul Folcloric studentesc „Mugurelul” al Universitatii Babes-Bolyai Cluj-Napoca, instructori coregrafi profesorii Alina si Paul Remes.


Biroul de presa
26 iulie 2017