Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Marti, 25 Septembrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Sarbatoarea Fiii satului Rachitele

Sarbatoarea Fiii satului Rachitele


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref. Sarbatoarea „Fiii satului Rachitele”     Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Cluj, institutie de cultura aflata in subordinea Consiliului Judetean Cluj, impreuna cu Primaria si Consiliul Local al comunei Margau, invita iubitorii de folclor la cea de-a doua editie a sarbatorii „Fiii satului Rachitele”, care va avea loc duminica, 20 august 2017.
     Manifestarea va debuta dimineata cu Sfanta Liturghie, oficiata in biserica „Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril” din localitate, iar la ora 14:00 va avea loc deschiderea oficiala a evenimentului, in centrul satului. De la ora 15:00, iubitorii de folclor si traditii se vor putea bucura de un spectacol folcloric sustinut de interpreti renumiti, printre care Leontin Ciucur, Anghelina Timis Lungu, Ilie Medrea, Mariana Morcan, Maria Golban Somlea si Florian Rosan, acompaniati de un grup instrumental, alcatuit din Orchestra „Cununa Transilvana” a Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Cluj. De asemenea, vor evolua si tineri interpreti sau grupuri si ansambluri folclorice din localitate.
     Reamintim faptul ca prima editie a sarbatorii „Fiii satului Rachitele” a avut loc in urma cu sase ani si a marcat 100 de ani de existenta a bisericii din localitate.


Biroul de presa
16 august 2017