Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Marti, 23 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Sarbatoarea dragostei la romani

Sarbatoarea dragostei la romani


                                                               
                                CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ


Comunicat de presă
Ref. Sărbătoarea dragostei la români, marcată la Cluj printr-un spectacol folcloric de excepţie


     Cele mai frumoase cântece de dragoste vor fi aduse în faţa publicului clujean de tineri interpreţi de folclor din zona Transilvaniei, joi, 23 februarie 2017, de la ora 18:00, în sala de spectacole „Dumitru Fărcaş” a Casei de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca. Aceasta în cadrul spectacolului folcloric de Dragobete, organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj, instituţie de cultură aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj.
     Invitaţi speciali sunt soţii Maria şi Mihai Nemeş din Maramureşul Istoric, a căror poveste de dragoste a început pe scenă, în cadrul concursurilor de folclor şi care vor încununa spectacolul oferit de tinerii interpreţi: Oana Bozga Pintea, Alexandru Pop, Georgiana Lobonţ, Daniel Pop, Amalia Chiper Iurian, Ciprian Peteleu, Alexandra Chira, Ovidiu Furnea, Ana-Maria Tomoiagă, Bogdan Berbecar, Elisabeta Guzu, Florina Oprea, Ancuţa Suciu, Raluca Paşcalău şi Nicoleta Hădărean. Acompaniamentul va fi asigurat cu profesionalism de Orchestra Cununa Transilvană, sub conducerea muzicală a profesorului Ovidiu Barteş.  
     În cadrul spectacolului vor fi şi momente solistice instrumentale, oferite de membrii orchestrei Cununa Transilvană: Ovidiu Barteş – vioară, Sergiu Ghimpu – acordeon şi Andrei Oşan - clarinet şi fluier.
     Prezentarea spectacolului va fi realizată de Ioana Breda Morar şi Grigore Sâmboan.
    Spectacolul de Dragobete organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj are şi caracter caritabil. Cei prezenţi în sală vor putea face donaţii în urne speciale, pentru o tânără de 26 de ani din Cluj-Napoca, ce suferă de boala Lyme. Singura sansă a Silviei Şerban este un consult şi un tratament la cel mai renumit centru neurologic din Europa, aflat la Viena. Pentru aceasta are nevoie de 30.000 de euro, bani de care familia nu dispune şi orice sprijin financiar este binevenit.
     Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile!
     Parteneri media: TVR Cluj, TV AS Târnăveni, Radio Renaşterea, Radio Someş, Cotidianul Făclia.

Biroul de presă
15 Februarie 2017