Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Luni, 24 Septembrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Sarbatoarea de la Crucea Iancului

Sarbatoarea de la Crucea Iancului
CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref.: Sarbatoarea Traditionala de la Crucea Iancului     Centrul Judetean Pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Cluj, institutie de cultura aflata in subordinea Consiliului Judetean, impreuna cu Primaria si Consiliul Local al comunei Marisel, organizeaza duminica, 8 iulie 2018, sarbatoarea traditionala de la Crucea Iancului,  zona Fantanele, comuna Marisel.
     Cea mai mare manifestare de acest gen din judetul Cluj, care se desfasoara de 170 de ani in cinstea lui Avram Iancu si a motilor din timpul Revolutiei de la 1848, va debuta la ora 11.00 cu o slujba de pomenire la monumentul lui Avram Iancu, urmata de depuneri de coroane si jerbe de flori, dar si de discursurile oficialitatilor locale si judetene.
     Apoi, de la ora 13.30, pe platoul de la Crucea Iancului, va incepe spectacolul folcloric, in care vor evolua solistii vocali Valeria si Traian Ilea, Cornel Borza, Mariana Morcan, Adriana Irimies, Livia Maria Danci Hetea, Mihai Badiu, Dana Purcel, Lavinia Maris, Ioana Petran, Ioana Budae, Andra Maris, Anamaria Maris, Alina Roba, Octavian Maris si Marisa Bilc. De asemenea, in fata spectatorilor vor evolua Ansamblurile folclorice „Cununita Apusenilor” – Gilau, „Magura” – Calatele, „Cununa muntilor” – Maguri Racatau,  „Cununa Somesana” – Floresti, alaturi de „Taragotistii din Marisel” si tulnicaresele Lucretia Pop si Eufemia Cheta.
     In cadrul spectacolului, Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Cluj va prezenta un program artistic de muzica traditionala sustinut de membrii Orchestrei Profesioniste „Cununa Transilvana”.
     Prezentarea evenimentului va fi realizata de Livia Maria Danci Hetea si Mihai Badiu. 
Cu o zi inainte, mai precis, sambata, 7 iulie 2018, va avea loc si un concurs de tractiune cai, iar la final se vor acorda premii, cupe si diplome pentru cele mai puternice exemplare cabaline.


Biroul de presa
5 iulie 2018