Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Marti, 23 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Saptamana Nationala a Bibliotecilor editia XVII

Saptamana Nationala a Bibliotecilor editia XVIICONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ


Informare de presă
Ref. Săptămâna Naţională a Voluntariatului la Biblioteca Judeţeană ,,Octavian Goga” Cluj


     Biblioteca Judeţeană ,,Octavian Goga” Cluj, instituţie de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, marchează în perioada 15-21 mai 2017, Săptămâna Naţională a Voluntariatului, ediţia a XVII-a, printr-o serie de activităţi susţinute de către voluntarii programului ,,Implică-te şi dăruieşte. Fii voluntar!”.
     ,,Mă bucur să constat că tot mai multe manifestări derulate de către instituţiile noastre sunt organizate cu ajutorul voluntarilor, al tinerilor dornici să se implice activ în astfel de activităţi al căror scop caritabil este de cele mai multe ori de a ajuta persoane de toate vârstele instituţionalizate în cadrul unităţilor specializate”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe. 
     Astfel, în prima zi de manifestări au fost organizate cursuri de limbă engleză pentru seniorii care doresc să deprindă tainele acestei limbi, de la Centrul de Zi pentru Vârstnici nr. 1 din Cluj-Napoca, cursul fiind organizat în două serii a câte zece şedinţe, pe nivelurile începători şi avansaţi. Cea de-a două zi a fost dedicată jocurilor de societate cu pacienţi de la Spitalul de Boli Psihice Cronice Borşa din judeţul Cluj, activităţile presupunând angrenarea voluntarilor bibliotecii în demersuri menite să integreze raţional persoane instituţionalizate în cadrul acestei unităţi, prin desfăşurarea unor jocuri de strategie şi logică. Tot marţi au fost organizate jocuri educative în aer liber la Internatul Şcolii Speciale Gimnaziale ,,Centrul de Resurse şi Documentare privind Educaţia Incluzivă/Integrată”, voluntarii implicându-se în alegerea şi dezvoltarea unor activităţi educative sub forma jocurilor pe echipe.
     Miercuri, 17 mai 2017, la Secţia pentru adolescenţi a Bibliotecii va fi organizat evenimentul public de combatere a discriminării etnice, centrat pe metoda ,,Biblioteca Vie”, unde oameni cu experienţe inedite de viaţă, extreme chiar, sunt dispuşi să le împărtăşească şi altora. Invitaţi speciali („cărţi vii”) ai Bibliotecii numită „Trăind în acelaşi univers” sunt membri ai Comunităţii evreieşti din Cluj-Napoca care au supravieţuit ororilor regimului nazist german. Metoda de educaţie non formală Biblioteca Vie a fost iniţiată de către organizaţia „Stop de Violence”, din Danemarca.
     Joi, 18 mai 2017, între orele 10:30 – 12:00 va avea loc o donaţie de publicaţii seriale din partea Bibliotecii Judeţene către Centrul de Îngrijire şi Asistenţă a Vârstnicului Cluj-Napoca şi ,,Ora de lectură”, în aceeaşi locaţie. Activitatea va presupune citirea unor lecturi uşoare, relaxante şi socializarea voluntarelor cu vârstnicii instituţionalizaţi acolo, iar vineri, 19 mai 2017, orele 11:00 – 12:30 – ,,Ora de limba engleză” la Centrul de Zi pentru Vârstnici nr. 1 Cluj-Napoca, un program intergeneraţional care presupune predarea limbii engleze unui grup de seniori membri ai Centrului de Zi, de către o tânără absolventă a Facultăţii de Litere.

Biroul de presă
16 mai 2017