Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Duminica, 21 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Saptamana Bunavointei la Teatrul de Papusi Puck

Saptamana Bunavointei la Teatrul de Papusi Puck

CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ 

 

 

 

Informare de presă

Ref: Săptămâna Bunăvoinţei la Teatrul de Păpuşi “Puck” – Spectacol pentru copiii proveniţi din comunităţile defavorizate de romi  

 

Teatrul de Păpuşi “Puck” Cluj-Napoca, instituţie de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, continuă tradiţia organizării de evenimente caritabile dedicate sărbătoririi „Săptămânii Bunăvoinţei” (16–21 noiembrie 2014).

            Marţi, 18 noiembrie 2014, cu începere de la ora 13.00, Teatrul “Puck” a pus în scenă un spectacol de păpuşi gratuit adresat copiilor de etnie romă din zona defavorizată Pata Rât dar şi celor proveniţi din zonele rurale ale judeţului Cluj în care există comunităţi semnificative de romi.

Piesa de teatru aleasă de organizatorii evenimentului a fost „Croitoraşul cel isteţ”, o adaptare după povestea Fraţilor Grimm, scenariul şi regia aparţinând doamnei Emilia Nechita Svetlana. La spectacol au luat parte 110 copii, preşcolari şi elevi însoţiţi de cadre didactice, mediatori şcolari şi profesori de limba romani, aceştia provenind în special de la Şcoala „Traian Dîrjan” din Cluj-Napoca, Şcoala „Nicolae Iorga”, Grădiniţa „Pata Rât”, Şcoala cu clasele I-VIII din localitatea Viişoara ş.a. Copiii au fost deosebit de încântaţi de spectacolul pus în scenă, aplaudând adeses prestaţia actorilor, cu atât mai mult cu cât unii dintre ei au participat pentru prima dată la un astfel de eveniment dedicat exclusiv lor. 

             Reamintim în acest context faptul că manifestarea „Săptămâna Bunăvoinţei” reprezintă o acţiune iniţiată de Teatrul de Păpuşi “Puck” în anul 2006, evenimentele realizate sub această denumire dorind să ofere un exemplu de bună practică pentru comunitatea clujeană, prin promovarea unor valori social-morale importante precum toleranţa, grija pentru cel defavorizat, atenţia şi empatia faţă de semeni.  

 

Biroul de presă

18 noiembrie 2014