Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Joi, 18 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Salvamontist clujean la concurs international de parapanta

Salvamontist clujean la concurs international de parapanta

                                                                           

                          CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

Informare de presă

Ref: Salvamontist clujean la concurs internaţional de parapantă
 


                Clujeanul Vasile Trifan, care activează în cadrul Serviciului Public Salvamont Cluj, instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, va participa la un concurs internaţional de parapantă, care va începe în data de 19 iulie 2009 şi care presupune traversarea munţilor Alpi pe teritoriul a cinci state, combinând zborul cu parapanta cu căţărări şi deplasări pe jos.
                 România va fi reprezentată de un echipaj format din doi salvamontişti. La concurs au fost selectate 30 de echipaje din 23 de ţări. Întrecerea, care durează aproximativ 2 săptămâni, presupune traversarea Alpilor de la Est la Vest, punctul de plecare fiind staţiunea Eiger din Elveţia, sosirea fiind în oraşul Monte Carlo. Traseul însumează 818 km în linie aeriană, şi urmează a fi parcurs alternându-se zborul cu parapanta cu mersul pe jos.
                 Mâine, 1 mai 2009, echipa care va reprezenta ţara noastră se va deplasa în Austria, zona Salzburg, unde vor urma o lună de pregătiri în vederea participării la acest concurs.
                 Vasile Trifan are 26 de ani, activează în cadrul Serviciului Public Salvamont Cluj din anul 2003, în calitate de voluntar, din anul trecut fiind angajat ca salvator montan.

 

Biroul de presă
30.04.2009