Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Marti, 23 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > S-a semnat contractul pt statia de osmoza - Pata Rat

S-a semnat contractul pt statia de osmoza - Pata Rat


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ

 

 

Informare de presă

Ref. A fost semnat contractul pentru amplasarea statiei de osmoză la Pata Rât

 

            Consiliul Judetean Cluj a încheiat luni, 16 octombrie 2017, cu operatorul economic Process Engineering SRL, contractul de prestări servicii pentru furnizarea, prin închiriere, a unei statii de tratare a levigatului în vederea eliminării poluării la rampa de gunoi de la Pata Rât.

Începerea lucrărilor de amplasare a statiei de tratare a levigatului va avea loc în maximum cinci zile de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, după predarea efectivă a amplasamentului santierului de către forul administrativ judetean. În ceea ce priveste functionarea efectivă a statiei, aceasta va începe într-un interval de cinci zile de la finalizarea lucrărilor civile necesare în acest scop.

Semnarea acestui contract creează premisele reintrării în normalitate în ceea ce priveste situatia de la Pata Rât. Negocierile cu proprietarul terenului pe care va fi amplasată statia sunt avansate si decurg bine, motiv pentru care preconizăm că statia de epurare va începe să functioneze foarte curând. Un lucru extrem de pozitiv si care ne va ajuta în procesul de epurare a levigatului îl reprezintă faptul că statia închiriată e nouă, fiind produsă în luna septembrie a acestui an”, a declarat domnul Alin Tise.

Contractul încheiat cu operatorul economic Process Engineering SRL este structurat pe două componente principale. Prima, în valoare de 1.829.045,76 fără TVA, reprezintă costurile efective pentru închirierea statiei de osmoză si include închirierea propriu-zisă a instalatiei, costul aferent consumului de piese de schimb, consumabile si chimicale, costul aferent serviciului de operare, service si asistentă tehnică, costul pentru avizarea statiei la autoritătile publice locale si, respectiv, costurile aferente generării proprii de curent electric prin generator până la realizarea bransamentului de curent.

În ceea ce priveste cea de-a doua componentă, aferentă demarării lucrărilor civile necesare pentru instalarea si operarea statiei de levigat, aceasta are o valoare de 1.251.000 lei fără TVA si prevede construirea platformei pentru pozitionarea statiei, edificarea bazinelor necesare - levigat/permeat/concentrat, solutia de preluare a levigatului din amplasament pentru a fi tratat, pozitionarea tevilor pentru transportul levigatului, împrejmuirea statiei, conectarea la energia electrică, precum si alte categorii de lucrări necesare.

În conformitate cu prevederile contractuale, Process Engineering SRL se obligă să folosească o instalatie de tratare a levigatului care functionează pe tehnologia osmozei inverse cu module de tip Disc Tube. Această tehnologie este una dintre cele mai eficiente si economice la acest moment, chiar si la nivelurile cele mai ridicate ale indicelui de densitate a levigatului, deoarece utilizează osmoza inversă pentru separarea moleculară si purificarea apei. În acest sens, Consiliul Judetean Cluj si-a rezervat dreptul de a controla în orice moment calitatea permeatului, a lichidului rezultat în urma tratării levigatului, prin prelevarea de probe si analizarea calitătii parametrilor în conformitate cu valorile stabilite.

 

 

Biroul de presă

16 octombrie 2017