Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Miercuri, 17 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > S-a redeschis filiala Traian Brad

S-a redeschis filiala Traian Brad


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref.: S-a redeschis, cu o infatisare complet schimbata, filiala Bibliotecii Judetene din cel mai mare cartier al Clujului     Biblioteca Judeteana „Octavian Goga” Cluj informeaza iubitorii de lectura in legatura cu faptul ca a fost redeschisa Filiala „Traian Brad”, la finalizarea lucrarilor de reamenajare si reabilitare termica.
     „Nu cred ca poate exista, in ziua de astazi, o investitie mai profitabila decat aceea pe care o facem in educatie, cultura si cunoastere. Acesta este motivul pentru care am alocat cca. 550.000 de lei reamenajarii si reabilitarii acestei filiale, dorinta noastra fiind aceea de a le oferi atat tinerilor cat si cititorilor de toate varstele conditii ideale de documentare, lectura si studiu” a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.
     In ceea ce priveste lucrarile de reabilitare termica, acestea au constat in inlocuirea ferestrelor din metal cu ferestre de tip termopan si schimbarea instalatiei de incalzire. Costul lucrarilor de constructii a fost de 455.812 lei, acesta fiind suportat integral din bugetul Consiliului Judetean. In acelasi timp, pentru reamenajarea sectiei pentru copii, a salii pentru adolescenti si amenajarea spatiilor de studio si lectura pe loc s-au cumparat mobilier si alte dotari in valoare de 86.511 lei, fondurile fiind asigurate tot de Consiliul Judetean.
     De o mare importanta si complexitate, reorganizarea documentelor filialei s-a realizat in perioada 15 decembrie 2017 -  31 ianuarie 2018, cu o echipa formata din nu mai putin de 15 bibliotecari. Aceasta a constat in activitati de selectie si aranjare a fondului de documente la raftul liber, precum si de etichetare a documentelor de tip carte cu etichete RFID in vederea unui mai bun management al colectiilor si pentru modernizarea serviciilor de biblioteca.
     Filiala „Traian Brad”, care deserveste cel mai mare cartier al municipiului Cluj-Napoca, isi asteapta vizitatorii pentru informare, lectura, studiu sau petrecere a timpului liber in spatii luminoase, intr-o ambianta placuta si cu o colectie de peste 60.000 de documente pentru toate gusturile si varstele.

Biroul de presa
5 februarie 2018