Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Marti, 23 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Rezultate program Biblionet

Rezultate program Biblionet

                                                               

                                             CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ  

 

 

Informare de presă

Ref: Rezultate program Biblionet – Lumea în biblioteca mea

 

             Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj, instituţie de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, anunţă intrarea bibliotecilor publice din judeţul Cluj în programul Biblionet - Lumea în biblioteca mea. Rezultatul a fost comunicat public la sfârşitul săptămânii trecute, în cadrul conferinţei de presă care a avut loc la Ministerul Culturii, în prezenţa Ministrului Culturii, Kelemen Hunor.

             Biblionet este un program de cinci ani care le va facilita românilor accesul gratuit la informaţie, prin dezvoltarea unui sistem de biblioteci publice moderne în România. Prin cursurile de formare şi tehnologia furnizată, Biblionet va ajuta bibliotecile să asigure servicii în comunităţile locale.

              Comitetul de Selecţie a fost format, alături de echipa IREX, din reprezentanţii următoarelor organizaţii partenere: American Chamber of Commerce România, World Vision România, Peace Corps România, Asociaţia Comunelor din România, E-Civis, CIPE România, Microsoft România.

             Rezultatele finale ale evaluării au fost obţinute prin punctarea riguroasă şi standardizată a: fiecărei aplicaţii scrise a bibliotecii judeţene candidate alături de reţeaua de biblioteci locale propuse; scrisorii de intenţie (care arată viziunea privind dezvoltarea bibliotecii şi rezultatele anticipate de biblioteca judeţeană în urma participării în programul Biblionet); vizitelor în teren (atât la biblioteca judeţeană cât şi la un număr semnificativ de biblioteci locale din fiecare judeţ).

             Prin Programul Biblionet se va realiza o reţea de centre în bibliotecile publice din judeţul Cluj dotate cu calculatoare şi alte echipamente IT pentru accesul publicului la informaţie.

Biroul de presă

29.03.2010