Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Miercuri, 24 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Rezultate probe laborator Pata Rat

Rezultate probe laborator Pata Rat


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref.: Rezultatele ultimelor probe de laborator ale solului si apei de la Pata Rat     Consiliul Judetean Cluj a fost informat de catre asocierea condusa de NORD CONFOREST S.A. in legatura cu cele mai recente rezultate ale analizelor de sol si de apa efectuate la depozitul neconform de deseuri Pata Rat, analizele de laborator fiind efectuate de Institutul de Cercetari pentru Instrumentatie Analitica.
     Potrivit informarii, analizarea in laborator a celor sase probe de sol si a celor doua probe de apa prelevate in prezenta reprezentantilor Garzii de Mediu a relevat faptul ca, in cazul a nu mai putin de patru din cele sase probe de sol valorile obtinute in urma analizelor de laborator nu depasesc nici macar pragul de alerta.  In acelasi timp, in cazul celorlalte doua probe de sol, provenite din acelasi loc dar de la adancimi diferite, valorile inregistrate pentru sulfati, cadmiu si plumb depasesc doar pragul de alerta, fara a se pune insa  in vreun fel problema depasirii pragului de interventie. In acest context, singurul parametru ale carui valori se mentin inca relativ crescute este cuprul.
     In ceea ce priveste situatia apelor subterane, perspectivele de solutionare a acestei probleme sunt mai mult decat favorabile, Consiliul Judetean Cluj urmand sa finalizeze in cel mai scurt timp posibil, cel mai probabil in cursul acestei saptamani, procedura de inchiriere a unei statii de epurare bazate pe principiul osmozei inverse. In contextul in care aceasta va deveni functionala in perioada imediat urmatoare, urmand sa functioneze la capacitate maxima inca din luna octombrie, calitatea apelor subterane din zona afectata va cunoaste o imbunatatire rapida si semnificativa.

Biroul de presa
4 octombrie 2017