Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Luni, 19 Martie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismJurnalul Judetului ClujFormulareContact
Opera

Prima pagina > Comunicate > Reuniune proiect Comenius

Reuniune proiect Comenius

                                                                           

                                          CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

Informare de presă
Ref: Reuniune de proiect Comenius "AUT AUT Community Learning: Network of  Teachers on Autism"

        Centrul Şcolar Pentru Educaţie Incluzivă, instituţie de învăţământ special aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, va găzdui în perioada 1-4 martie 2011 reuniunea de proiect cu tema "Imaginaţie, simboluri, creativitate şi elevii cu autism". Reuniunea este parte a parteneriatului multilateral Comenius "AUT AUT Community Learning: Network of Teachers on Autism" încheiat pentru 2009-2011 cu şcolile partenere CEIS "Remo Bordoni" din Rimini/ Italia, VZW De Ranken Sint-Janshof din Mechelen/ Belgia, Realt na Mara School and Centre for Autism din Dundalk/Irlanda şi Atatürk Ilkögretim Okulu din Köprübasi/Turcia.
         Parteneriatul vizează schimbul de bune practici pe tema educării elevilor cu tulburări din spectrul autist, reunite, în final, sub forma website-ului www.autautaut.com.
        Pe parcursul reuniunii de la Cluj-Napoca oaspeţii din şcolile partenere vor avea o întâlnire cu reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj şi vor participa la activităţi educaţionale specifice în cadrul Centrului Şcolar Pentru Educaţie Incluzivă, vor susţine lucrări pe tematica întâlnirii în faţa studenţilor şi profesorilor de la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei din Cluj-Napoca, vor vizita laboratorul  din clădirea Avalon a Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, specializat în utilizarea realităţii virtuale/roboţilor în terapii specifice şi Centrul de Zi "Sf. Maria" pentru tineri cu dizabilităţi intelectuale.
         Parteneriatele tip Comenius sunt finanţate de către Comisia Europeană prin intermediul Agenţiei Naţionale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale."
        „Am decis să ne implicăm prin toate modalităţile posibile în implementarea cu succes şi în derularea activităţilor din cadrul acestui proiect dar şi în elaborarea şi implementarea de noi proiecte pe această tematică. Sprijinirea copiilor cu autism dar şi a celorlalţi copii cu nevoi educative speciale reprezintă o prioritate absolută pentru Consiliul Judeţean Cluj. Acesta este motivul pentru care, atât prin intermediul unor proiecte cu finanţare europeană cât şi prin resursele proprii vom contribui activ la educarea acestor copii potrivit nevoilor lor speciale, la recuperarea lor, la formarea lor profesională şi, implicit, la pregătirea pentru o viaţă cât mai normală şi cât mai puţin dependentă de sprijinul celor din jur” a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe.
       
Biroul de presă
28.02.2011