Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Miercuri, 17 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Respiram speranta - campanie de informare

Respiram speranta - campanie de informare
CONSILIUL JUDETEAN CLUJInformare de presa
Ref.: ,,Respiram speranta” – campanie de informare la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie ,,Leon Danielo”     Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie ,,Leon Danielo” Cluj-Napoca, unitate medicala subordonata Consiliului Judetean, impreuna cu Societatea Romana de Pneumologie, invita persoanele interesate sa ia parte marti, 25 septembrie 2018, incepand cu ora 12.00, la sediul clinicii, la conferinta de presa avand ca subiect campania ,,Respiram speranta”.
     Organizat in cadrul saptamanii mondiale a fibrozei pulmonare idiopatice, evenimentul isi propune sa aduca in atentia opiniei publice amanunte privind aceasta boala caracterizata de declinul progresiv rapid si ireversibil al functiei pulmonare.
     In cazul acestei boli, supravietuirea este de doar 2-4 ani din momentul stabilirii diagnosticului, cu un prognostic mai nefavorabil decat al celor mai multe cancere. Simptomele sunt nespecifice, iar diagnosticul este tardiv. Aparitia de medicamente ce incetinesc progresia bolii si cresc supravietuirea a adus speranta pacientilor cu fibroza pulmonara idiopatica. Un diagnostic precoce asigura incadrarea in criteriile programului national si o sansa la viata.
     In cadrul conferintei vor fi prezenti si doi pacienti, diagnosticati cu aceasta boala, care sunt dispusi sa impartaseasca experienta lor legata de diagnostic si tratament.

Biroul de presa
20 septembrie 2018