Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Vineri, 27 Aprilie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Reincepe Concursul Batalia Cartilor

Reincepe Concursul Batalia Cartilor

                                                                          
                           CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref. Concursul National de Lectura „Batalia Cartilor” incepe din nou la Biblioteca Judeteana „Octavian Goga”     Biblioteca Judeteana „Octavian Goga”, institutie de cultura care functioneaza in subordinea Consiliului Judetean Cluj, lanseaza cea de-a patra editie a Concursului National de Lectura „Batalia Cartilor”, eveniment ce va avea loc miercuri, 29 martie 2017, incepand cu ora 13:00, la sediul central al entitatii culturale, Calea Dorobantilor nr.104.
     Concursul, care are ca scop promovarea lecturii de placere in randul copiilor si adolescentilor, se va derula in perioada martie-septembrie 2017, sub egida Asociatiei Nationale a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania (ANBPR) si va fi organizat in mai multe biblioteci publice din tara, precum si la Chisinau in Republica Moldova.
     Competitia are sloganul „Lectura te face invingator!” si este organizata pentru trei categorii de varsta: copii (11-13 ani), adolescenti (14-18 ani) si adulti. Copiii au posibilitatea sa citeasca in limbile romana si engleza, iar adolescentii in limbile romana, maghiara si engleza.
     Participantii au de citit o lista de 10 titluri, selectate de organizatori, de intocmit o Fisa de lectura pentru fiecare titlu si de votat fiecare carte pe baza unui punctaj, in Carnetul de lectura. La final, cartea cu cel mai mare numar de puncte este desemnata Cartea anului.
     Finala concursului „Batalia cartilor” va avea loc in luna octombrie 2017 si va cuprinde dezbaterea Convinge-ma sa citesc!, in cadrul careia participantii vor sustine cartea preferata si vor raspunde la intrebari pe marginea cartilor citite, jurizarea si festivitatea de premiere.
     Vor fi acordate premii finalistilor concursului pentru cea mai buna Fisa de lectura, cel mai bun cititor, care va deveni Cititorul anului 2017 si cea mai apreciata carte, care va deveni Cartea anului 2017.
     Pentru adulti, „Batalia cartilor” se deruleaza sub forma unui club de lectura, cu intalniri periodice in care se discuta titlurile propuse pentru lectura, iar la final se voteaza Cartea anului.
     Inscrierea se poate face la toate sectiile si filialele bibliotecii, prin completarea unei Fise de inscriere. Lista titlurilor pentru fiecare categorie de varsta este disponibila la www.bjc.ro si pe pagina de facebook a concursului https://www.facebook.com/bataliacartilor/.
     Participand la acest concurs, copiii si adolescentii isi vor dezvolta capacitatea de intelegere a textelor literare, capacitatea de a reflecta asupra acestora, de a formula opinii si argumente pertinente.


Biroul de presa
28 martie 2017