Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Luni, 24 Septembrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Reducere taxe Scoala de Arta

Reducere taxe Scoala de Arta

CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ 

 

Informare de presă 

Ref: Reducere cu 25% a taxelor pentru cursurilor oferite de Şcoala Populară de Arte “Tudor Jarda” Cluj 

 

            Şcoala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj-Napoca, instituţie de cultură aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, propune ca, în vederea creşterii gradului de acces şi de participare a cetăţenilor la viaţa culturală şi pentru a satisface nevoile culturale comunitare, având în vedere situaţia economică şi socială actuală a României şi ţinând cont de statutul „popular” al Şcolii de Arte, să reducă cu 25% nivelul taxelor în anul 2010-2011. 

Reamintim pe această cale faptul că Şcoala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj-Napoca desfăşoară activităţi de educaţie permanentă şi formare profesională continuă de interes comunitar în afara sistemelor formale de educaţie şi de asemenea, organizează evenimente culturale cu rol educativ şi/sau de divertisment: festivaluri, concursuri, expoziţii temporare sau permanente, punând în valoare meşteşugurile, obiceiurile şi tradiţiile.

Astfel, finanţarea Şcolii Populare de Arte „Tudor Jarda” se realizează din subvenţii de la Consiliul Judeţean şi din venituri proprii care, potrivit art. 16 din O.U.G. nr. 118/2006 se utilizează numai pentru finanţarea proiectelor şi programelor culturale. 

Transmitem în acest sens anexa la proiectul de hotărâre al Consiliului Judeţean Cluj, cuprinzând taxele pentru activităţile desfăşurate de Şcoala Populară de Arte Tudor Jarda Cluj, începând cu data de 1 octombrie 2010. 

            „Considerăm că e de datoria noastră, mai mult decât oricând, să facilităm accesul la cultură şi educaţie al tuturor celor interesaţi. Apreciem că punerea în valoare a talentului artistic sau cultivarea acestuia nu trebuie restricţionată de taxe excesiv de mari sau care depăşesc posibilitatea de a fi suportate de către iubitorii de cultură şi cunoaştere. Prin reducerea de taxe propusă ne aducem, odată în plus, contribuţia la dezvoltarea activităţilor culturale din judeţ”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe. 


Biroul de presă 

12.07.2010

                                                             Noile taxe