Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Duminica, 23 Septembrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Record de pasageri pe Aeroportul clujean

Record de pasageri pe Aeroportul clujean


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref. Nivel record al traficului de pasageri si marfa pe Aeroportul clujean


     Aeroportul International „Avram Iancu” Cluj, regie autonoma aflata in subordinea Consiliului Judetean Cluj, a prezentat public bilantul primelor trei luni ale anului 2017, perioada in care traficul de pasageri a crescut cu nu mai putin de 59,50% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Astfel, in lunile ianuarie, februarie si martie a.c. au fost inregistrati 516.953 de pasageri, fata de 324.096 in trimestrul I din 2016.
     De asemenea, o crestere semnificativa se inregistreaza si in ceea ce priveste numarul de miscari de aeronave, in trimestrul I din 2017 decoland si, respectiv, aterizand pe Aeroportul Cluj 5.615 aeronave, cu 55% mai mult fata de aceeasi perioada a anului precedent. In acelasi timp, cea mai mare crestere a traficului pe Aeroportul clujean se inregistreaza la transportul de marfa, datele indicand o crestere de 79% raportat la acelasi interval din 2016.
     “Este un rezultat care sunt convins ca nu mai surprinde pe nimeni. Fondurile semnificative pe care le-am investit constant in ultima perioada in modernizarea si extinderea Aeroportului clujean au facut ca acesta sa isi consolideze statutul de cel mai important nod aeroportuar din regiune, al doilea ca marime al tarii si cel mai mare dintre aeroporturile administrate de autoritatile locale” a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.
     Pentru anul 2017 se estimeaza un trafic de pasageri cuprins intre 2,7 si 3 milioane, Aeroportul International „Avram Iancu” Cluj fiind al doilea din tara din punct de vedere al pasagerilor transportati, dupa Aeroportul International "Henri Coanda" din Bucuresti.

Biroul de presa
11 aprilie 2017