Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Miercuri, 15 August 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Reactualizare P.U.G. pentru sapte comune clujene

Reactualizare P.U.G. pentru sapte comune clujeneCONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref.: Sapte noi comune clujene isi reactualizeaza Planurile Urbanistice Generale     Presedintele Consiliului Judetean, domnul Alin Tise, a semnat certificatele de urbanism necesare in vederea demararii procedurii de reactualizare a Planurilor Urbaniste Generale (P.U.G.) si a Regulamentelor locale de urbanism (R.L.U.) pentru un numar de sapte comune clujene: Citcau, Jichisu de Jos, Mociu, Moldovenesti, Sanmartin, Suatu si Vad.
     Necesitatea aducerii la zi a acestor documentatii de urbanism care vizeaza intravilanul si extravilanul a nu mai putin de 41 de sate, cu o suprafata totala de 495 de kilometri patrati si in care locuiesc peste 15.000 de clujeni este determinata de apropierea termenului legal de expirare al acestora, cu consecintele negative decurgand din aceasta situatie.
     „Importanta acestor documente e data de caracterul lor strategic in ceea ce priveste dezvoltarea ulterioara a comunelor. Dincolo de nevoia corelarii lor cu realitatile anului 2018 si cu ceea ce se preconizeaza a se realiza in anii care vin, intentia noastra este si de a asigura o viziune coerenta si unitara privind dezvoltarea economico-sociala a intregului judet.” a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.
     Importanta actualizarii continutului planurilor urbanistice generale si a regulamentelor locale de urbanism este justificata de necesitatea existentei unei politici integratoare la nivelul unitatilor administrativ-teritoriale, prin care sa fie corelat cadrul general de desfasurare a actiunilor sociale si economice cu obiectivele de interes judetean sau national.
     Astfel, noile documentatii urbanistice care vor intra in vigoare in cursul acestui an vor sta la baza demararii viitoarelor strategii de dezvoltare locala, respectiv a realizarii unor obiective legate de amenajarea si modernizarea drumurilor, dezvoltarea retelelor de apa, canalizare, energie electrica, telecomunicatii si gaze naturale, construirea de noi obiective de utilitate publica, etc.


 Biroul de presa
 28 februarie 2018