Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Duminica, 21 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Reactie ref. declaratii Emil Boc

Reactie ref. declaratii Emil Boc

CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ 

 

Comunicat de presă 

Ref: Declaraţiile domnului Emil Boc privind preluarea stadionului 

         Referitor la declaraţiile domnului Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, privind “deschiderea” instituţiei pe  care o conduce de a prelua administrarea bazei sportive Cluj Arena,  Biroul de presă al Consiliului Judeţean Cluj este abilitat să facă următoarele precizări:

         La această dată deliberativul judeţean, prin SC Cluj Arena SA, administrează baza sportivă şi permite echipei Universitatea Cluj să-şi joace meciurile din campionat aici, în pofida faptului că datoria clubului către instituţia noastră este una deloc neglijabilă. Problema Cluj Arena nu este legată de administrare, ci de datoriile pe care gruparea sportivă, al cărei acţionar este şi Consiliul local Cluj-Napoca, le are pentru meciurile deja jucate pe stadion. Prin urmare, considerăm că în loc să avanseze soluţii fanteziste, domnul primar ar trebui să vireze în conturile SC Cluj Arena SA fondurile pe care s-a lăudat că le-a păstrat pentru susţinerea activităţii clubului. În acest mod, Universitatea ar reuşi să-şi plătească datoriile şi ar avea rezervele financiare necesare pentru a plăti chiria stadionului până la sfârşitul anului.

         Cât priveşte posibilitatea preluării arenei de către Primărie, este o chestiune de discutat în momentul în care domnul Boc are la dispoziţie o sumă egală cu cea investită de Consiliul Judeţean Cluj în această bază sportivă. Credem că fostul premier ştie nu doar câţi bani a alocat Guvernul, ci şi ce sume au fost cheltuite din bugetul judeţului de către finul său, domnul Alin Păunel Tişe, pentru construirea stadionului, lăsând 1400 de km de drumuri judeţene fără asfalt şi sute de mii de bolnavi fără un Spitalul Regional de Urgenţă.

         Concluzionând, putem spune că singura problemă legată de stadion este aceea  că domnul Boc doar promite, nu şi face. Alocarea banilor şi plata datoriilor clubului pe care îl patronează trebuie să se facă neîntârziat, deoarece penalităţile cresc de la o zi la alta. Şi nu  vrem să credem că domnul primar, ex-premier,  ex-preşedinte al PD, ţine banii publici pentru campania electorală.  

 

Biroul de presă

12.09.2012