Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Marti, 23 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Reactie Presedinte CJC ref. comunicat PSD

Reactie Presedinte CJC ref. comunicat PSD

                                               

Oare ce mai reuşiţi să găsiţi, domnilor? 

            Încă nu s-a uscat cerneala de pe anteriorul comunicat al PSD, care mă acuza de faptul că iau partea primarilor din judeţ în încercarea acestora de a obţine banii necesari pentru dezvoltarea proiectelor de care beneficiază clujenii, că social – democraţii au găsit un nou motiv de a ieşi la rampă. Conform acestora, lucrările de la viitoarea arenă sportivă a judeţului sunt în întârziere. Într-o foarte mare întârziere aş adăuga eu, dacă ţinem cont de faptul că pe vremea când judeţul era condus de PSD, câte un alai la fiecare doi ani, uneori împreună cu mai marii social-democraţiei de la Bucureşti, dotaţi cu mistrii şi mesaje sforăitoare, punea bazele fundaţiei viitoarei arene. Care arenă, în urmă cu doi ani, era tot acolo, deşi au început-o domniile lor de vreo două ori. 

            Mă întreb dacă îi deranjează cu adevărat problema stadionului – care se face, domnilor, orice aţi dori dumneavoastră să insinuaţi -, îi roade invidia, sau refulează neputinţa şi lipsa de voinţă şi decizie din mandatele generoase pe care le-au avut la îndemână. Până la urmă, oricum nu ieşi la liman cu apărătorii social – democraţiei. Dacă nu faci, ignori interesul public. Dacă faci, fie nu ai dreptul moral de a vorbi în numele celor mulţi, fie întârzii, sau mai ştiu eu ce alte gogoriţe, născute toate din graba de a puncta la capitalul de imagine politică. 

            Am mai spus-o şi am să o mai repet, chiar dacă unii nu vor să audă. Sunt şi suntem în exerciţiul unui mandat care este judecat doar din punctul de vedere al modului de a satisface interesul public. Nu mă interesează discursurile care se acoperă doar cu justificarea umbrelei interesului politic. La fel cum, în momentul în care am început un obiectiv prea mult aşteptat de către clujeni, nu mă interesează nici calculele politice ale unora sau altora. Mă interesează doar promovarea interesului public şi finalizarea obiectivelor pe care le-am început.         Poveştile cu drobul de sare nu ar trebui să se regăsească în  mesajul unui politician responsabil. Dacă domnul Lăpuşan are probe care să susţină cele afirmate, democraţia a creat o seamă de instituţii în care, argumentat, poate reclama ceea ce are de reclamat. Dacă însă continuă să folosească aceleaşi tertipuri politicianiste va rămâne cantonat într-o zonă în care clasa politică a ajuns tocmai urmare a acestui tip de discurs. 

            Îi mai amintesc un lucru domnului Lăpuşan, care sugerează în comunicatul semnat de el o posibilă fugă de răspundere. Eu mi-am asumat întreaga responsabilitate pentru susţinerea acestui important proiect. Sunt convins că unii caută fiecare pas greşit. Dar, la fel de convins sunt de faptul că acest obiectiv este aşteptat de clujeni. Iar pentru ei îmi asum orice riscuri şi responsabilităţi. Pe vremea democraţiilor greceşti – asta se întâmpla cu mii de ani în urmă -, exista o metodă de a judeca activitatea persoanelor investite cu funcţii publice. Adunarea poporului scrijelea pe un ciob de oală (ostraca) modul în care aprecia activitatea acestora. Dacă respectivul primea un vot de blam, era scos în afara obştii. Dar şi atunci, domnule Lăpuşan, i se lăsa acelei persoane perioada exercitării mandatului pentru a demonstra sau împlini ceea ce cetăţenii aşteptau de la el. Nu era judecat în etape şi nici cu măsura drobului de pe marginea cuptorului. 

            Cât priveşte îngrijorarea exprimată de PSD sper ca aceasta să se îndrepte constructiv asupra monitorizării lucrărilor – care se desfăşoară pe faţă -, şi să nu se transforme într-un circ continuu care să pericliteze finalizarea acestui important obiectiv. 

 

Alin Tişe 

Preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj