Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Luni, 24 Septembrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Reactie declaratii Ministerul Culturii

Reactie declaratii Ministerul Culturii

                                                                    

                               CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ


Informare de presă
Ref: Reacţia Preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj referitoare la declaraţiile Ministrului Culturii, dl. Daniel Barbu, cu privire la competiţia pentru „Capitală Culturală Europeană 2021”

       Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a luat act cu surprindere, de declaraţiile domnului Daniel Barbu, Ministrul Culturii şi al Patrimoniului Naţional, cu privire la susţinerea candidaturii municipiului Timişoara pentru titlul de Capitală Europeană. Totuşi, aceste declaraţii nu pot fi considerate ca fiind decisive în „lupta” dintre cele două municipii.

      În acest context, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj va avea o discuţie cu dl ministru Barbu pentru a clarifica definitiv toate detaliile legate de susţinerea vreunei candidaturi, personal sau instituţional, de către deţinătorul portofoliului Culturii. „Nu trebuie să uităm faptul că procedura de desemnare a oraşului din România care va deţine titlul de capitală europeană este un proces de durată, care transcende în timp mai mulţi miniştri, ba chiar şi primari diferiţi ai aceluiaşi municipiu. De aceea, în loc să ne isterizăm şi să protestăm pe la toate uşile, mai bine canalizăm toate energiile oraşului şi ale judeţului spre îndeplinirea criteriilor necesare pentru a fi siguri de nominalizare. În fond, titlul de Capitală europeană este mai mult un concurs de dosare decât o luptă a grupurilor de lobby. La proxima întâlnire cu domnul ministru Barbu, probabil chiar în cursul zilei de mâine, voi discuta cu domnia sa despre declaraţiile făcute, declaraţii care, după părerea mea, au fost un pic exagerate de adversarii politici ai actualului Guvern”, a precizat Horea Uioreanu.

     Liderul administraţiei judeţene este convins de faptul că desemnarea sau respingerea candidaturii municipiului Cluj-Napoca la titlul de capitală europeană nu va fi determinată de declaraţiile ministrului Daniel Barbu, ci de munca tuturor celor implicaţi în proiect.

Biroul de presă
18.03.2013