Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Duminica, 18 Martie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismJurnalul Judetului ClujFormulareContact
Opera

Prima pagina > Comunicate > Raspuns declaratii TNL

Raspuns declaratii TNL

                                                            

 

Comunicat de presă

Ref: Răspuns la declaraţiile tineretului naţional-liberal

            Reprezentanţii tineretului Partidului Naţional Liberal Cluj, orchestraţi de deputatul Horea Uioreanu, au intrat furibund în campania electorală, exprimând opinii şi transmiţând comunicate de presă pe orice problemă, doar să aibă vreo legătură cu activitatea Consiliului Judeţean şi a preşedintelui acestuia, d-nul Alin Tişe. După atacarea proiectului construirii viitorului stadion, a proiectului care are în vedere asigurarea primului ghiozdan pentru toţi elevii clujeni care vor începe în această toamnă cursurile clasei I, de această dată, tinerii liberali, orchestraţi de acelaşi deputat Horea Uioreanu, contestă vehement şi în afara regulilor bunului simţ proiectul donării unui teren în folosinţa Arhiepiscopiei Ortodoxe a Vadului, Feleacului şi Clujului, care doreşte să înfiinţeze un centru misionar.

            „Faptul că ei nu sunt de acord cu proiectul propus poate fi ceva normal în condiţiile unui dialog civilizat. Dar când acesta este însoţit de calificative şi invective, de implicarea membrilor familiei, toate fiind continuarea unor jigniri publice, nu poate fi tolerat. Horea Uioreanu, după ce a rămas cândva repetent în timpul facultăţii rămâne repetent şi în calitate de parlamentar, făcând doar politică, uitând ca a fost mandatat prin vot pentru cu totul alte lucruri. Este impardonabil şi absolut jenant ca un om care doreşte să candideze la şefia Consiliului Judeţean Cluj să se ascundă în spatele comunicatelor unor tineri obedienţi, împroşcând cu noroi, jignind şi atacând fără nicio regulă de bun simţ pe oricine pare a sta în faţa ambiţiilor sale. De altfel, stilul său este deja cunoscut. În urmă cu ceva timp a înţeles să poarte competiţia politică făcându-mă ţigan într-o întâlnire publică, jignindu-mă în mai multe alte feluri în alte ocazii. Acum, se leagă de casele pe care le deţin, uitând de faptul că acestea sunt declarate şi asumate public, nu ca şi imobilele şi acţiunile sale la Banca Transilvania, în valoare de milioane de euro, care sunt trecute pe numele mamei sale. Mă întreb dacă deputatul în cauză poate spune public de unde şi cum a făcut toate aceste milioane. Dar aceste lucruri vor face obiectul altor discuţii, în alt context. Este, însă, păcat că astfel de gesturi şi un astfel de limbaj sunt promovate de reprezentanţi ai unui partid care are pretenţii şi aspiraţii, atât istorice cât şi europene. Îi solicit public domnului Marius Nicoară, liderul organizaţiei locale a PNL, un om echilibrat şi pertinent, să îi cheme la raport pe cei care gestionează astfel de campanii, care readuc în peisajul public clujean chestiuni de care credeam că am scăpat odată pentru totdeauna, restabilind un climat politic de dialog corect, chiar dacă concurenţial”, consideră preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe..

            Consiliul Judeţean Cluj a primit o solicitare din partea Arhiepiscopiei Ortodoxe a Vadului, Feleacului şi Clujului pentru preluarea terenului de peste 3.000 de metri pătraţi situat pe Calea Turzii la numărul 2-14, solicitare care va fi supusă aprobării plenului în proxima şedinţă. Arhiepiscopia are în plan să realizeze un centru misionar-social care va cuprinde sediul Protopopiatelor Cluj I şi Cluj II, o sală de şedinţe, sediul Asistenţei Sociale Eparhiale, sediul Societăţii Femeilor Ortodoxe, sediul organizaţiilor de tineret şi o capelă pentru rugăciuni. „Depinde de votul din plenul Consiliului. Pe de altă parte, se pot găsi soluţii pentru construirea sălii de sport, la parterul sau demisolul viitorului centru, fapt agreat şi de reprezentanţii Arhiepiscopiei. De altfel, împreună cu Arhiepiscopia, luăm în calcul şi înfiinţarea pe acel amplasament a unei grădiniţe sociale”, consideră preşedintele CJ Cluj, d-nul Alin Tişe.

Biroul de presă

29.06.2011