Raspuns acuze TNL

Tineretul Naţional Liberal Cluj, printr-un comunicat în care se arată preocupat de soarta judeţului nu face altceva decât dovada necunoaşterii realităţilor complexe în care funcţionează în acest moment Clujul.
          Referirile la creşterea ratei şomajului, văzută ca o consecinţă a modului de administrare a judeţului, ocolesc faptul că nu doar judeţul Cluj şi România, ci şi alte zone de pe glob sunt în aceeaşi situaţie. O simplă comparaţie a ratei şi dinamicii şomajului cu cea înregistrată în alte părţi ar demonstra faptul că judeţul nostru nu este nici pe departe printre codaşe în acest domeniu. Ce rămâne din argumentele tinerilor liberali?
           Problema Spitalului Regional de Urgenţă, care a trenat în perioada guvernării liberale, a intrat acum în linie dreaptă. Există terenul necesar, obţinut în urma încheierii unui protocol cu Ministerul Apărării, iar în acest moment relocăm depozitul de muniţii pentru a demara construcţia acestui obiectiv. În mod firesc, administraţia judeţeană trebuie să dea dovadă de chibzuinţă şi de maturitate în problema acestei importante investiţii. Găsirea unor soluţii, inclusiv luarea în calcul a unui parteneriat public privat nu înseamnă decât o dovadă de responsabilitate în ceea ce priveşte gestionarea unor investiţii fundamentale pentru viitorul judeţului nostru. Tot în linie dreaptă au intrat şi lucrările de la Univers „T”, care au trenat datorită unor probleme care ţin de modul defectuos de gestionare din administraţiile trecute. Acelaşi trecut care a rămas restant şi în ceea ce priveşte alte proiecte importante, cum ar fi sistemul de management al deşeurilor sau construirea unei arene sportive decente şi moderne, care să facă cinste Clujului şi clujenilor. Pentru dezvoltarea Aeroportului sunt asigurate sursele de finanţare pentru proiectele imediate, pentru celelalte suntem în etapa de identificare a lor. Dinamica dată de cifre şi de realitate aduc în zona ridicolului acuzele aduse modului de dezvoltare ale Aeroportului. În aceeaşi logică, zona Huedinului beneficiază în premieră de proiectul de alimentare cu gaz metan, iar problema locaţiei pentru viitoarele staţii de tratare a deşeurilor (nu gropi de gunoi, cum consideră tinerii liberali), este demult rezolvată.
          Atunci ce rămâne? Susţinerea din bani publici a unor regii care se ocupă de „asigurarea de locuri de muncă călduţe pentru activiştii PDL” face referire la societăţi care au dus greul deszăpezirilor în această iarnă. Îi informez pe tinerii liberali că judeţul Cluj, în această iarnă, a fost singurul judeţ din ţară care nu s-a confruntat cu drumuri blocate. Aceleaşi „locuri călduţe” au reuşit să asfalteze în doar un sigur an de 10 ori mai mult decît au reuşit seniorii liberali în patru ani, cât au condus judeţul.
          Vreau să le transmit un sfat tinerilor liberali. Să nu urmeze în practica politică potecile deja bătătorite de paşii seniorilor, care i-au dezamăgit pe clujeni tocmai prin astfel de practici. Acceptăm orice dezbatere care iese din vechea meteahnă a politicii româneşti de a arunca cu acuzele în dreapta şi stânga, doar pentru că la un anume moment te afli în opoziţie. Şansa politicii este dată de accesarea practicii dialogului constructiv. Sunt probleme la nivelul judeţului. Iar rezolvarea acestora nu este apanajul doar al celor care la un moment dat guvernează. De aceea în doi ani am încercat să stau de vorbă cu cetăţenii judeţului, cu reprezentanţii mediului de afaceri, sportiv, economic, politic. Ştiu că, fără un dialog permanent, nu poţi identifica soluţiile. Soluţii pe care niciodată nu le vei deţine, aruncând cu acuze fără acoperire în spaţiul public, doar pentru că aşa o cere o anume practică politică!

Alin Tişe
Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj

Urmărește-ne

Consiliul Județean Cluj

FREE
VIEW