Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Miercuri, 17 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Rampele Turda,Gherla si Huedin vor fi inchise pana in 15 dec.

Rampele Turda,Gherla si Huedin vor fi inchise pana in 15 dec.


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ

Informare de presă

Ref. Rampele neconforme din Turda, Gherla si Huedin vor fi complet închise si ecologizate până în 15 decembrie

 

            Reprezentantii Consiliului Judetean Cluj, împreună cu expertii Inspectoratului de Stat în Constructii, proiectantul, inginerul si responsabilul tehnic cu executia, au efectuat o vizită pe santierul lucrărilor de închidere a depozitelor neconforme de la Turda si Gherla. Deplasarea a fost justificată de necesitatea verificării lucrărilor la faza determinantă a amplasării sistemului de impermeabilizare.

            În ceea ce priveste închiderea si ecologizarea depozitului neconform din Turda, executantul lucrărilor tocmai a finalizat sistemul de capsulare al depozitului cu cele trei membrane geocompozite, special concepute pentru a realiza o închidere cât mai ermetică si eficientă a corpului depozitului. În paralel, se execută lucrări de asternere a straturilor de pământ, respectiv lucrări de împrejmuire a corpului depozitului prin montarea gardului si a portii de acces.

            Lucrările de închidere definitivă a depozitului neconform de la Turda sunt extrem de avansate, ele fiind apreciate de specialisti la un procent de peste 80%. Important e faptul că s-a finalizat impermeabilizarea lui iar până în data de 15 decembrie depozitul complet ecologizat va fi predat Consiliul Judetean”, a declarat presedintele forului administrativ judetean, domnul Alin Tise.

            În ceea ce priveste lucrările de închidere si ecologizare a depozitului neconform din Gherla, lucrările sunt si aici foarte avansate. În prezent, antreprenorul derulează activităti intense de montare a celor trei membrane geocompozite, de realizare a canalului perimetral de scurgere si a drenurilor, respectiv de asternere a celor două straturi de pământ: cel de acoperire cu o grosime de 85 de cm, respectiv cel de sol vegetal cu o grosime de 15 cm.

            Lucrările de închidere a depozitului de deseuri din Gherla avansează, la rândul lor, într-un ritm foarte bun, executantul asigurându-ne de faptul că acestea vor fi finalizate concomitent cu cele de la Turda, respectiv Huedin”, a mentionat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.

Realizarea unei impermeabilizări cât mai eficiente a corpului depozitelor neconforme este justificată de nevoia asigurării unei interactiuni controlate între acestea si mediul înconjurător, în vederea anulării efectelor negative pe care deseurile le au asupra mediului. În acest scop, Consiliul Judetean a insistat pentru montarea de membrane geocompozite care respectă cele mai exigente standarde în domeniu, ele fiind achizitionate din Germania, de la producători specializati care folosesc astfel de materiale si în proceselor lor tehnologice specifice acestui domeniu.

 

            Biroul de presă

            9 noiembrie 2017