Racordare zona Dej la apa din sursa Tarnita

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe, a participat astăzi, 08 iunie 2011, la ceremonia oficială care marchează finalizarea lucrărilor din cadrul contractului „Conducta de aducţiune apă potabilă Livada-Dej” derulat de S.C. Compania de Apă SOMEŞ S.A., prin cofinanţarea Uniunii Europene din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Sectorial (POS) Mediu.
      „Este un moment deosebit de important pentru locuitorii acestei zone a judeţului. Practic, de acum înainte, cetăţenii din Dej şi împrejurimi vor beneficia de apă de calitate, la fel ca şi ceilalţi locuitori ai judeţului, provenită din sursa de la Tarniţa. Proiectul derulat de noi prin Compania de Apă Someş este mai mare, având în vedere asigurarea cu apă potabilă de calitate a majorităţii locuitorilor judeţului. Aşa cum am mai spus şi cu alte ocazii, apa şi canalizarea reprezintă o prioritate pentru mine în actualul mandat, alături de investiţiile derulate în sectorul alimentării cu energie, electricitate şi gaz. Doar aşa putem spune că am făcut ceea ce trebuie pentru a asigura ABC-ul civilităţii pentru concetăţenii noştri – Apă, Bec, Canalizare”, consideră preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe.
      Momentul de astăzi reprezintă prima ceremonie oficială de finalizare a unui contract pe POS Mediu – axa prioritară I din România.  Contractul a avut o valoare de 16,46 milioane lei. Lucrările au demarat în 20 Ianuarie 2009 şi au constat în prelungirea cu 20 de km a aducţiunii existente Gilău-Gherla, până în municipiul Dej. Obiectivul contractului a fost asigurarea independenţei şi siguranţei alimentării cu apă, cât şi îmbunătăţirea suplimentară a calităţii apei pentru cei circa 40.000 de locuitori ai municipiului Dej şi a localităţilor arondate, precum şi a celor de pe traseul aducţiunii, în condiţiile în care, până în prezent, municipiul Dej era deservit de o staţie de tratare a unei firme private care preleva apa din Someşul Mare.
      Aducţiunea Livada-Dej face parte din cadrul proiectului major de investiţii „Extinderea şi reabilitarea sistemelor de apă şi apă uzată din judeţele Cluj/Sălaj” cofinanţat de Uniunea Europeană, în valoare totală de 196,9 milioane EURO, derulat de S.C. Compania de Apă SOMEŞ S.A. în perioada 2008-2013. Contribuţia nerambursabilă a Uniunii Europene se cifrează la 74%, cea a Guvernului României la 11,3%, a autorităţilor locale din aria proiectului la 1,9%, iar restul de 12,8% fiind obţinut de Compania de Apa SOMES prin credit bancar.

Biroul de presă
08.06.2011

Urmărește-ne

Consiliul Județean Cluj

FREE
VIEW