Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Miercuri, 19 Septembrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Racordare statie de epurare Jucu si Bontida

Racordare statie de epurare Jucu si Bontida

CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ  

 

Informare de presă 

Ref: Racordarea la staţia de epurare din incinta Parcului Industrial Tetarom III a comunelor Jucu şi Bonţida

 

            Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe, a iniţiat un proiect de hotărâre care urmează a fi supus aprobării plenului Consiliului Judeţean în prima şedinţă a forului judeţean şi care vizează racordarea reţelelor de canalizare ale comunelor Jucu şi Bonţida la Staţia de Epurare din cadrul Parcului Industrial Tetarom III. Acest lucru urmează a se realiza prin trecerea componentelor sistemului public de apă şi canalizare aflate în prezent în administrarea SC Tetarom S.A. în administrarea Consiliului Judeţean Cluj şi concesionarea pe mai departe Companiei de Apă Someş S.A. 

            Administrarea reţelei edilitare de apă şi canalizare din incinta Parcului Industrial Tetarom III de către Compania de Apă Someş este absolut necesară în condiţiile în care această societate comercială aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj este singura instituţie abilitată să opereze servicii de alimentare şi canalizare în zonă, ea având, conform Contractului de delegare a gestiunii serviciului de alimentare cu apă şi canalizare, competenţa teritorială pentru administrarea infrastructurii tehnico-edilitare din zona Jucu-Bonţida. 

            Totodată, lucrările de racordare a celor două comune la staţia de epurare din incinta Parcului Industrial Tetarom nu vor afecta în nici un fel asigurarea serviciilor în acest domeniu pentru clienţii parcului şi nici nu vor obstrucţiona dezvoltarea viitoare a acestuia. 

            „Considerăm racordarea acestor două comune la staţia de epurare din incinta Tetarom III ca fiind foarte importantă în condiţiile în care, la ora actuală, nici Jucu şi nici Bonţida nu dispun de o asemenea facilitate proprie. În acest fel, cetăţenii celor două localităţi vor putea beneficia de o staţie de epurare modernă, cu o capacitate de procesare mare, care va avea rolul de a deservi în parametrii optimi toate entităţile racordate la această reţea, fără nici un fel de  discriminare”, a  precizat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe. 

 

Biroul de presă 

19.05.2011