Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Miercuri, 24 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Punct vanzare/sacrificare miei in incinta Agro Transilvania

Punct vanzare/sacrificare miei in incinta Agro Transilvania


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ

 

Informare de presă

Ref. Punct autorizat de vânzare si sacrificare a mieilor în incita Pietei Agro Transilvania din Dezmir

 

Consiliul Judetean Cluj si Centrul Agro Transilvania, în parteneriat cu Asociatia Crescătorilor de Animale Somesana, au deschis la Dezmir, în incinta pietei agro – alimentare de gros a Clujului, un punct autorizat de vânzare si sacrificare a mieilor.

Punctul de sacrificare va functiona în perioada 04 – 07 aprilie a.c., în intervalul orar 08:00 – 18:00. Pretul estimativ al cărnii de miel comercializate este de 25 lei/kg/carcasă.

„Ceea ce ne-am propus prin deschiderea acestui punct autorizat este să sustinem producătorii locali si să încurajăm păstrarea traditiilor privind sărbătorile Pascale. În acelasi timp, considerăm că e extrem de important ca toti cei care doresc să consume carne de miel să o poată face cu toată încrederea, în conditii de maximă sigurantă, convinsi fiind că achizitionează o carne proaspătă si a cărei sursă este verificată. Punctul de sacrificare corespunde tuturor normelor igienico – sanitare iar produsele sunt, cu certitudine, de o înaltă calitate”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.

Pentru a deschide punctul de sacrificare a mieilor, Centrul Agro Transilvania, societate la care forul administrativ judetean detine calitatea de actionar majoritar, a pus la dispozitia Asociatiei Crescătorilor de Animale Somesana un spatiu în suprafată de 24 de mp, situat în parcarea A a societătii, spatiu dotat cu toate utilitătile necesare derulării procesului de sacrificare - vânzare a mieilor în conditii optime si avizat din punct de vedere legal pentru a desfăsura această activitate.

De asemenea, pentru buna organizare si desfăsurare a punctului de vânzare – sacrificare, acesta se bucură de sprijinul Autoritătii Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor.

Reamintim în acest context persoanelor interesate faptul că transportul pe ruta Cluj –Napoca – Dezmir, mai precis până în incinta societătii Agro Transilvania, este asigurat de autobuzele liniei 8L.

 

 

Biroul de presă

03 aprilie 2018