Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Joi, 16 August 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Publicare anunt atribuire lucrari drum Bistrita

Publicare anunt atribuire lucrari drum Bistrita
CONSILIUL JUDETEAN CLUJ

Informare de presa
Ref. CJ Cluj a publicat in SEAP anuntul de participare pentru atribuirea lucrarilor de modernizare a DJ 109 – Drumul Bistritei


     Consiliul Judetean Cluj a publicat joi, 3 mai 2018, in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (S.E.A.P) anuntul de participare nr. 184715 in vederea atribuirii contractului de lucrari de constructii pentru executia obiectivului de investitii ,,Imbunatatirea infrastructurii rutiere de importanta regionala – Traseu Regional Transilvania Nord, Drumul Bistritei, prin modernizarea si reabilitarea DJ 109 (intersectie DN1C – limita jud. Salaj) de la Km 0+000 la Km 31+976. Astfel, forul administrativ judetean indeamna toate societatile interesate de modernizarea acestui sector de drum sa isi depuna ofertele pana cel tarziu la data de 11 iunie 2018, ora 16.00.
     ,,Dat fiind faptul ca vorbim despre cel mai mare proiect de reabilitare a unui traseu de drumuri judetene, cu fonduri europene, gestionat de catre Consiliul Judetean, ne dorim ca toate procedurile sa se deruleze in cel mai transparent si eficient mod cu putinta.”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.
     Avand in vedere sectorul in lungime de aproximativ 32 de kilometri al drumului judetean 109 care porneste din DN1C si ajunge pana la limita cu judetul Salaj, sector ce asigura o conectivitate indirecta la reteaua TEN-T si la municipiul Cluj-Napoca si tinand cont de complexitatea lucrarilor de modernizare si reabilitare, Consiliul Judetean a impartit lucrarile de executie pe doua loturi, respectiv: Lotul 1 - DJ 109 Rascruci - Borsa - Vultureni (km 0+000 - 20+786) si Lotul 2 - DJ109 Aschileu - limita judetului Salaj (km 20+786 - 31+976).
     Obiectivul general al proiectului il reprezinta cresterea gradului de accesibilitate a zonelor rurale si urbane situate in proximitatea retelei TEN-T prin modernizarea drumurilor judetene. Scopul principal al lucrarilor il constituie imbunatatirea infrastructurii rutiere de importanta regionala, respectiv a mobilitatii populatiei, bunurilor si serviciilor din judetul Cluj, dezvoltarea economica continua a judetului, precum si cresterea sistematica a nevoilor de transport in raport cu exigentele populatiei in ceea ce priveste confortul, siguranta circulatiei si protejarea mediului, au determinat preocupari sustinute pentru demararea modernizarii drumurilor judetene.
     Reamintim faptul ca, in lungime totala de cca. 83 de kilometri si traversand noua comune clujene, Drumul Bistritei va oferi, la finalul lucrarilor, atat locuitorilor din zona cat si celor care il tranziteaza zilnic, conditii optime de circulatie, o reducere substantiala a timpului petrecut in trafic, dar si o crestere a sigurantei si confortului personal.

   
Biroul de presa
3 mai 2018