Protocol predare-primire spitale

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe, a semnat astăzi, 30.06.2010, la sediul instituţiei, protocoalele de predare primire a cinci unităţi sanitare cu paturi, de interes judeţean, din judeţul Cluj. 

            Potrivit Hotărârii Guvernului nr. 529/2010, pentru cinci unităţi sanitare cu paturi, de interes judeţean, din judeţul Cluj se transferă managementul asistenţei medicale către Consiliul Judeţean Cluj. În aceste condiţii, managementul asistenţei medicale al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca, Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Danielo” Cluj-Napoca, Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca, Spitalului Clinic de Recuperare Cluj-Napoca şi al Spitalului de Boli Psihice Cronice Borşa, a fost preluat de către Consiliul Judeţean Cluj. 

Reamintim în acest context faptul că în perioada 2003-2004 Consiliul Judeţean Cluj a preluat în administrare Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, Spitalul Clinic de Urgenţă “Octavian Fodor” Cluj-Napoca, Spitalul Clinic de Urgenţă de Copii Cluj-Napoca, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie “Leon Daniello” Cluj-Napoca, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca, Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca, Spitalul de Boli Psihice Cronice Borşa, Centrul de Diagnostic şi Tratament Cluj-Napoca. Aceste unităţi sanitare cu paturi au fost preluate pentru susţinerea din punct de vedere financiar a lucrărilor de investiţii noi, a celor aflate în curs de derulare, a unor lucrări de reparaţii capitale şi curente, modernizări etc., precum şi pentru susţinerea unor cheltuieli de ordin administrativ. 

Pe parcursul ultimilor ani sprijinul financiar acordat de către Consiliul Judeţean Cluj acestor unităţi spitaliceşti a fost unul mai mult decât consistent. Astfel,  în anul 2008 Consiliul Judeţean Cluj a alocat unităţilor sanitare anterior amintite nu mai puţin de 11.245.000 lei iar în anul 2009, 9.330.000 lei. În anul 2010, până în momentul de faţă au fost alocaţi deja cu această destinaţie 6.150.000 lei. Alături de sprijinul financiar acordat acestor unităţi medicale începând cu anul 2003, Consiliul Judeţean Cluj a acordat importante sume de bani şi unor alte instituţii medicale aflate în subordinea directă a Ministerului Sănătăţii sau a altor instituţii şi autorităţi publice, precum: Institutul Inimii „Nicolae Stăncioiu”, Institutul de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca, Institutul Oncologic „Ion Chiricuţă”, Spitalul municipal Clujana, Serviciul Public Judeţean de Ambulanţă Cluj, SMURD etc. 

            „Protocoalele semnate astăzi reprezintă un pas înainte în procesul de descentralizare a serviciilor publice din România în general şi a celor medicale în special. De altfel, în baza principiului subsidiarităţii, e normal ca deciziile să fie luate la nivelul administrativ cel mai apropiat de cetăţean şi care poate gestiona cu adevărat eficient aceste activităţi. Nu trebuie totuşi uitat faptul că, în fond, noi suntem cei care cunoaştem cel mai bine nevoile şi aşteptările reale ale locuitorilor judeţului faţă de serviciile pe care aceste spitale le oferă. Pe de altă parte, nu putem vorbi cu adevărat despre un început ci mai degrabă despre o continuare şi, totodată, o intensificare a sprijinului nostru şi a eforturilor întreprinse în vederea creşterii calităţii actului medical în judeţul Cluj şi pentru asigurarea standardelor europene din domeniu” a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe. 

Biroul de presă 30.06.2010 

Urmărește-ne

Consiliul Județean Cluj

FREE
VIEW