Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Luni, 24 Septembrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Protocol pentru sprijinirea de catre Consiliul Judetean Cluj a construirii Spitalului Regional de Urgenta

Protocol pentru sprijinirea de catre Consiliul Judetean Cluj a construirii Spitalului Regional de Urgenta

                                                            
CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref. Protocol pentru sprijinirea de catre Consiliul Judetean Cluj a construirii Spitalului Regional de Urgenta

     Presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise, a initiat un proiect de hotarare pentru aprobarea Protocolului de asociere între Consiliul Judetean si Ministerul Sanatatii, proiect ce va fi supus spre aprobarea deliberativului judetean în cadrul sedintei extraordinare convocate pentru data de maine, vineri, 23 februarie 2018. În esenta, protocolul are drept scop facilitarea derularii si respectarea termenelor de implementare a proiectului de construire a Spitalului Regional de Urgenta Cluj.
     “Am decis sa initiez acest proiect de hotarare, pentru care am si convocat consilierii judeteni în regim de urgenta, întrucat nimeni nu este mai interesat decat noi de construirea acestui Spital Regional si pentru ca ne dorim ca acest lucru sa se întample cat mai repede. În acest fel, continuam, într-o noua etapa si într-o forma si mai avansata, ajutorul pe care l-am dat constant pe parcursul anilor acestui proiect cu adevarat strategic pentru întreaga regiune” a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.
     Conform protocolului, Consiliul Judetean Cluj va elabora Planul Urbanistic Zonal necesar realizarii obiectivului de investitii, prin actualizarea celui existent, în vederea asigurarii premiselor urbanistice necesare proiectului actual transmis de Ministerul Sanatatii. Totodata, Consiliul Judetean va elabora, pe baza datelor tehnice transmise de Minister, documentatiile tehnico-economice necesare realizarii infrastructurii tehnico-edilitare. În acelasi timp, forul judetean va realiza, sub rezerva asigurarii finantarii de catre Ministerul Sanatatii, bransamentele, racordurile si drumurile de acces necesare în scopul bunei functionari a obiectivului. Nu în ultimul rand, Consiliul Judetean va asigura sustinerea logistica, la nivel local, a implementarii proiectului de edificare a Spitalului Regional de Urgenta Cluj. Totodata, în perspectiva demararii efective a lucrarilor de constructie, Consiliul Judetean va finaliza eliberarea amplasamentului de vegetatia si constructiile existente aflate în proprietatea privata a Judetului Cluj.
                                                                              *
                                                                         *         *
     Reamintim în acest context faptul ca forul administrativ clujean a fost primul dintre autoritatile din tara vizate de construirea unui spital regional, respectiv Cluj, Iasi si Craiova, care a finalizat în bune conditii întreaga procedura prin care s-a pus la dispozitie un teren propice amplasarii spitalului regional de urgenta. Pentru a ajunge în etapa finala, Consiliul Judetean a derulat o procedura laborioasa prin care a dezmembrat terenul în cauza si s-a ocupat de evaluarea suprafetei transmise pentru construirea spitalului,  a adoptat hotararea 167/26.07.2017 de modificare a HCJ nr. 258/29.11.2016 prin care terenul a fost transferat din domeniul public al judetului Cluj în domeniul public al Statului Roman. Ulterior, Consiliul Judetean a actionat pentru înscrierea în Cartea Funciara a dreptului de proprietate asupra terenului al Statului Roman si a înitiat demersurile necesare în vederea casarii si, respectiv demolarii constructiilor dezafectate existente pe terenul în cauza. Astfel, în data de 1 noiembrie 2017, Consiliul Judetean Cluj a predat Ministerului Sanatatii, prin intermediul unui protocol de predare-primire, terenul pe care urmeaza sa fie edificat viitorul Spital Regional de Urgenta de la Cluj, situat în comuna Floresti, Str. Avram Iancu, nr. 370-374.

Biroul de presa
22 februarie 2018