Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Miercuri, 24 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Protest public ref. Masura 322

Protest public ref. Masura 322

 CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

 

Protest public

Faţă de modul de soluţionare a contestaţiilor depuse  pentru finanţare pe Măsura 322

           Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe, protestează public faţă de modul de soluţionare a proiectelor depuse pentru finanţare pe Măsura 322 pentru „renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale”, considerând insuficient faptul că doar pentru patru comune au fost admise contestaţiile depuse la Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP).

            „Noi, la nivelul judeţului, am promovat un număr de 45 de proiecte ca îndeplinind condiţiile de eligibilitate. Din acestea, Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit a admis într-o primă fază doar 18, la care se adaugă cele patru, care au câştigat finanţarea în urma contestaţiilor depuse.  Aşa cum am afirmat şi la momentul respectiv, în protestul public prin care solicitam inclusiv demisia sau destituirea de către Ministrul Agriculturii şi  Dezvoltării Rurale a directorului general al APDRP, Gavril Vădan, având în vedere interpretarea abuziv-subiectivă a dosarelor promovate de către judeţul Cluj, fără criterii clare şi cu modificarea acestora în timpul derulării procedurilor de evaluare a criteriilor cu privire la stabilirea gradului de sărăcie al comunităţilor, aceste proiecte fac parte integrată din strategia generală de dezvoltare a judeţului. Tocmai de aceea voi sprijini şi celelalte 21 de contestaţii depuse de comunele şi asociaţiile de dezvoltare intercomunitară din judeţul Cluj care au fost respinse, inclusiv prin susţinerea în instanţă a  acestora. Este inadmisibil ca proiecte de care depinde dezvoltarea generală a comunităţilor din judeţ să fie tratate în acest mod. Noi, la nivelul administraţiei judeţene, am făcut o evaluare a acestor proiecte înainte de a fi promovate în vederea finanţării. A fost o selecţie riguroasă, în final noi susţinând 45 de proiecte din totalul de 50 înaintate la nivelul Consiliului Judeţean”.

          Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) a admis zilele acestea contestaţiile a patru administraţii locale din Cluj, care au depus proiecte pentru finanţare pe Măsura 322. Potrivit raportului de contestaţii, au fost admise cele depuse de comunele Bobâlna, Ciurila şi Poieni, care iniţial fuseseră declarate eligibile, dar fără finanţare, şi cea depusă de comuna Iara, iniţial declarată neeligibilă. Celelalte 21 de contestaţii depuse de comunele şi asociaţiile de dezvoltare intercomunitară din judeţul Cluj au fost respinse. Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe, a făcut public un protest, în data de 25 mai 2010, asupra modului de soluţionare a acestor proiecte. 

           Cele 45 de proiecte promovate spre finanţare de la nivelul judeţului Cluj se referă la investiţii de infrastructură, lucrări de apă şi canalizare, staţii de epurare, asfaltarea de drumuri comunale, construirea şi reabilitarea de cămine culturale, dispensare şi spaţii medicale, etc.

Biroul de presă

25.08.2010