Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Vineri, 19 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Protest public - evaluare proiecte clujene

Protest public - evaluare proiecte clujene

                                                                               

                      CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ  

Informare de presă

Ref: Protest public faţă de evaluarea proiectelor clujene de către APDRP

 

 

 

             Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe, protestează în mod public faţă de modul în care s-au avizat spre finanţare proiectele promovate de la nivelul judeţului Cluj către Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP), aflată în subordinea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

                Din cele 50 de proiecte depuse la nivelul judeţului Cluj de către autorităţile locale un număr de 45 au fost promovate ca îndeplinind condiţiile de eligibilitate. Cu toate acestea, la nivelul APDRP doar 18 din acestea au fost declarate câştigătoare.

              „În calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj protestez în mod public, solicitând totodată demisia sau destituirea de către Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a directorului general al APDRP, Gavril Vădan, având în vedere interpretarea abuziv-subiectivă a dosarelor promovate de către judeţul Cluj, fără criterii clare şi cu modificarea acestora în timpul derulării procedurilor de evaluare a criteriilor cu privire la stabilirea gradului de sărăcie al comunităţilor. Este inadmisibil ca din 45 de proiecte declarate eligibile doar 18 să primească finanţare, prin aceasta fiind afectată dezvoltarea întregului judeţ”, consideră preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe.

             Cele 45 de proiecte promovate spre finanţare de la nivelul judeţului Cluj se referă la investiţii de infrastructură, lucrări de apă şi canalizare, staţii de epurare, asfaltarea de drumuri comunale, construirea şi reabilitarea de cămine culturale, dispensare şi spaţii medicale, etc.

Biroul de presă

25.05.2010