Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Joi, 16 August 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Promovare de succes a Clujului la Zurich

Promovare de succes a Clujului la ZurichCONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref. Oferta turistica a Clujului, primita cu interes in Tara Cantoanelor     Centrul National de Informare si Promovare Turistica din cadrul Consiliului Judetean Cluj a participat in perioada 25-28 ianuarie 2018 la Targul International de Turism FESPO Zurich, cel mai important eveniment de profil din Elvetia si unul dintre cele mai atractive targuri de turism din Europa.
     ,,Ceea ce ne dorim este ca prezenta la aceste targuri de profil sa determine o crestere semnificativa a numarului de turisti straini dornici sa descopere ceea ce Clujul are mai frumos de oferit, mai ales in acest an in care sarbatorim 100 de ani de la Marea Unire”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.
     In cadrul editiei din acest an Romania a detinut, pentru prima data, calitatea de tara partenera si de invitat de onoare al evenimentului. In acest context, Ministerul Turismului a promovat destinatiile turistice ale Romaniei in cadrul unui stand special amenajat, cu o suprafata totala de 130 de mp, ce a avut ca element central o replica a portii de intrare in cetatea Alba Carolina, marcand in acest fel anul centenarului Marii Uniri.
     In ceea ce priveste patrimoniul turistic al judetului Cluj, acesta a fost promovat prin intermediul unei game variate de materiale turistice cu rol in evidentierea tuturor tipurilor de turism practicate in zona, respectiv turism cultural, rural, balnear, de agrement sau de business.
     Un moment extrem de atractiv si apreciat de catre public l-a reprezentat degustarea de produse traditionale organizata de reprezentantii Clujului. Aceasta a constat in servirea de platouri cu produse traditionale provenite din judetul Cluj, initiativa urmarind sa promoveze si produsele locale, alaturi de zonele de interes turistic din judet. De asemenea, pe un ecran amplasat in cadrul standului Romaniei a rulat un videoclip de prezentare a celor mai importante atractii turistice din Cluj.
     La randul lui, programul in cadrul standului national a cuprins actiuni de promovare a Romaniei ca destinatie turistica precum evenimente de tip business to business, momente artistice de dans si muzica populara sau degustari de produse traditionale.


Biroul de presa
30 ianuarie 2018