Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Miercuri, 15 August 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Cladire turn complex sportiv - proiect blocat

Cladire turn complex sportiv - proiect blocat

                                                                           

 

                            CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ


Informare de presă

Ref: Proiectul referitor la clădirea turn a complexului sportiv a fost blocat


           În cadrul Şedinţei Extraordinare a Consiliului Judeţean Cluj care a avut loc astăzi, 04.08.2009, pe Ordinea de Zi la Punctul 2 a figurat aprobarea Proiectului de Hotărâre privind aprobarea studiului de fundamentare a deciziei de concesionare pentru realizarea turnului în cadrul obiectivului de investiţii „Clădire Turn multifuncţională la complexul sportiv Ion Moina din Cluj-Napoca, Aleea Parcului, f.n.”. În cadrul şedinţei, Proiectul nu a trecut, nereuşind să întrunească 2/3 din numărul de voturi, în conformitate cu prevederile legale, 19 voturi fiind consemnate pentru, şase împotrivă şi trei abţineri.
          Unii consilieri judeţeni, social-democraţii Liviu Medrea şi Mihaela Anica Rozor, deşi au participat la votarea celorlalte puncte de pe ordinea de zi, la punctul 2 au preferat să nu voteze. Împotriva proiectului s-au exprimat consilierii UDMR Vakar Istvan Valentin, Sztranyiczki Szilard, Szedilek Lenke, social-democratul Ioan Bota şi liberalii Gheorghe Marius Balaj şi Szeplekan Mihai, în timp ce consilierii PRM Ilie Cornoiu, PSD Dănuţ Dorel Canta şi vicepreşedintele CJ Fekete Emoke s-au abţinut.
          „Ceea ce s-a întâmplat astăzi este regretabil. Apropierea momentului electoral din această toamnă îi face pe unii dintre consilieri să uite pentru ce au fost aleşi de către clujeni. Altfel nu ne putem explica modul în care aleşii clujenilor au ales să ignore până într-atât interesele clujenilor care i-au ales. După opt ani de bâlbâieli şi amânări ale administraţiilor trecute, am reuşit ca în doar un an să facem ce nu s-a realizat până acum în ceea ce priveşte unul dintre proiectele atât de mult aşteptate de către clujeni – construirea unui nou stadion la standarde internaţionale. Cei opt ani de întârzieri au pornit tot de la aceeaşi atitudine de concurenţialitate politică şi de ploconeli clientelare. Acum, în acest moment, putem spune că aici la Cluj s-a activat o asociere nefastă, care lucrează împotriva intereselor clujenilor şi care încearcă, din motive pe care nu le înţelegem, întârzierea cu orice preţ a acestui proiect” consideră preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe.
             Executivul Consiliului Judeţean Cluj nu va accepta blocarea acestui proiect, urmând a aplica procedurile şi demersurile legale până la aprobarea acestuia.

Biroul de presă
04.08.2009