Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Vineri, 27 Aprilie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Proiectul Musica Camp destinat elevilor cu deficiente de vedere si auz

Proiectul Musica Camp destinat elevilor cu deficiente de vedere si auz

CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ  

 

Informare de presă

Ref: Proiectul „Music Camp” destinat elevilor Liceelor pentru Deficienţi de Vedere şi Deficienţi de Auz

În perioada 1 - 6 octombrie 2012, Liceele pentru Deficienţi de Vedere şi Deficienţi de Auz din Cluj-Napoca, instituţii de învăţământ special aflate în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, în parteneriat cu Asociaţia Music Camp International şi Inspectoratul Şcolar Judetean Cluj, găzduiesc proiectul „Music Camp”, în cadrul Programului Pentru Sănătatea Copiilor, proiect finanţat de Fundaţia pentru Comunitate în parteneriat cu Mol Romania. 

La acest proiect internaţional, adresat în special copiilor din Estul Europei, participă aproximativ 80 de elevi ai Liceului pentru Deficienţi de Vedere şi 50 de elevi ai Liceului pentru Deficienţi de Auz.

Proiectul Music Camp oferă copiilor posibilitatea de a descoperi un vast repertoriu coral, care cuprinde o mare varietate de stiluri. Aceştia au posibilitatea de a cânta în limbile româna, latină, rusă şi engleză şi de a participa la unul din următoarele cursuri de instrumente: fluier, chitară, vioară, clopoţei rezonanţi, clopoţei clasici şi instrumente de percuţie Orff. Muzica este modalitatea prin care aceşti copii descoperă bucuria cooperării, satisfacţia reuşitei în cadrul unei echipe şi dezvoltă valori sociale cum ar fi responsabilitatea, demnitatea, implicarea, dăruirea.

Alături de profesorii celor două licee de învăţământ special, la acest proiect mai participă profesori din mai multe oraşe ale ţării, precum Braşov, Craiova, Dej, dar şi din Statele Unite ale Americii. Toţi aceştia sunt muzicieni care au participat la cursurile de pregătire ale organizaţiei obţinând certificatul de profesor Music Camp International.

Proiectul se va încheia cu un concert susţinut de aceşti copii deosebit de talentaţi, în ciuda deficienţelor de vedere şi de auz, sâmbătă, 6 octombrie, ora 15.00, la Biserica Reformată, pe str. Mihail Kogălniceanu. Concertul va fi realizat în colaborare cu Orchestra Filarmonicii de Stat “Transilvania”, care va acompania întregul program coral. Intrarea va fi liberă, astfel încât clujenii sunt aşteptaţi în număr cât mai mare să participe la acest eveniment deosebit.  

 

Biroul de presă

02.10.2012