Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Luni, 19 Martie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismJurnalul Judetului ClujFormulareContact
Opera

Prima pagina > Comunicate > Proiectul drumului Rachitele - Ic Ponor a fost deblocat

Proiectul drumului Rachitele - Ic Ponor a fost deblocat

                                                                                

                                        CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

 

Informare de presă

Proiectul „Modernizarea infrastructurii de acces în zona turistică Răchițele - Prislop - Ic Ponor” a fost deblocat  

 

Marţi, 26 mai, la sediul Consiliului Județean Cluj a avut loc conferința de presă organizată de Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public și Privat al județului Cluj pe tema proiectului „Modernizarea infrastructurii de acces în zona turistică Răchițele - Prislop - Ic Ponor”, ca urmare a validării de către Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice a documentaţiei de atribuire a contractului care vizează proiectarea şi execuţia restului de lucrări la acest obiectiv.

La eveniment au participat președintele interimar al CJ Cluj, Vakar Istvan, cei doi vicepreședinți, Mihai Seplecan și Horațiu Cătărig, directorul RAADPP Cluj, Mircea Avram, precum și membrii Unității de Implementare a Proiectului și ai Comisiei de Licitație din cadrul RAADPP Cluj.

Proiectul întrerupt în anul 2013 va fi reluat, cel mai probabil, la începutul lunii iunie a acestui an, după expirarea termenului de depunere a contestaţiilor, respectiv 2 iunie 2015. Licitația a fost câștigată de Asocierea Drumuri și Poduri Județene Cluj SA – SC Cridov SRL, cu o propunere financiară de 13.324.190,24 lei, fără TVA.

Președintele interimar, Vakar Istvan a felicitat echipa RAADPP Cluj și a solicitat constructorilor respectarea termenelor de execuție și a calității lucrărilor, conform Caietului de sarcini.

În continuare, vicepreședintele Horațiu Cătărig a apreciat că lucrările pot fi finalizate înainte de termenul maxim de execuție stabilit, de șase luni.

La rândul său, vicepreședintele Mihai Seplecan a asigurat echipa RAADPP Cluj de tot sprijinul său în derularea investiției în zona turistică Răchițele – Prislop – Ic Ponor.

Directorul general al RAADPP Cluj, Mircea Avram, a declarat că lucrările pot fi finalizate înainte de termen și că va exista un control strict din punct de vedere cantitativ și calitativ al fiecărei etape din acest proiect, prin prezența zilnică a specialiștilor regiei la fața locului.

 

Date şi informaţii relevante

-          Lucrările vor viza sectoarele de drum: DJ 108C de la km 61+830 până la km 78+400 şi DJ 763 de la km 35+130 până la 39+060;

-          Valoarea totală estimată: 18.211.662,00 lei, fără TVA;

-          Valoarea estimată pentru etapa I-a: 1.263.411,00 lei, fără TVA;

-           Valoarea estimată pentru etapa a II-a: 16.948.251,00 lei, fără TVA.

-          Finanțarea investiției este asigurată prin Programul Operațional Regional (POR), din Fondul European de Dezvoltare Regională, bugetul central de stat şi bugetul propriu. Costurile neeligibile vor fi acoperite de Consiliul Județean Cluj;

-          Echipa de implementare a proiectului este asigurată de Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public și Privat al județului Cluj;

-          Firmele interesate de execuția proiectului care au depus oferte pentru licitația electronică:

·         SC Construct Perom SRL

·        Asocierea SC Magenta Construcţii & Infrastructură SRL - Societatea de Construcţii “Napoca” SA

·         SC Antrepriza de Reparaţii şi Lucrări Cluj

·         Asocierea Drumuri şi Poduri Judeţene Cluj SA - SC Cridov  SRL

·         SC Viarom Construct SA

Oferta declarată câştigătoare a contractului de achiziţie publică având ca obiect rest de execuţie lucrări pentru obiectivul Modernizarea infrastructurii de acces în zona turistică Răchițele – Prislop – Ic Ponor“ este cea depusă de ofertantul Asocierea Drumuri şi Poduri Judeţene Cluj SA - SC Cridov  SRL, cu o propunere financiară de 13.324.190,24 lei, fără TVA.

Comunicările rezultatelor pentru procedura de licitație au fost transmise ofertanților în data de 20.05.2015. Ultima zi de depunere a contestațiilor este 02.06.2015.  

 

Biroul de presă

26 mai 2015