Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Vineri, 19 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Proiecte europene pentru spitalele clujene

Proiecte europene pentru spitalele clujeneCONSILIUL JUDETEAN CLUJ

Informare de presa
Ref.: Proiecte cu finantare nerambursabila pregatite de Consiliul Judetean pentru dotarea si modernizarea spitalelor


     Consiliului Judetean Cluj va depune spre aprobare trei proiecte cu finantare europeana ce vizeaza extinderea si modernizarea Ambulatoriului Clinic Psihiatrie Pediatrica din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii Cluj, respectiv dotarea Ambulatoriului Spitalului Clinic de Recuperare Cluj-Napoca si cel al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Cluj-Napoca.
     ,,Dat fiind fluxul mare de pacienti din intreaga tara care se adreseaza unitatilor medicale clujene, este extrem de important sa acordam o atentie deosebita investitiilor in infrastructura medicala. Ne dorim ca prin implementarea acestor proiecte sa crestem calitatea actului medical si sa asiguram servicii medicale corespunzatoare nevoilor tuturor pacientilor.”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.
     Astfel, prin implementarea proiectului de extindere si modernizare a Ambulatoriului Clinic Psihiatrie Pediatrica din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii Cluj-Napoca se va realiza o extindere a cladirii, atat pe verticala cat si pe orizontala, respectiv prin construirea unui nou etaj si a unui subsol.
     Valoarea totala a proiectului este de 19.291.848,57 de lei, din care asistenta financiara nerambursabila solicitata din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) si bugetul de stat este de  10.314.913,02 de lei, restul reprezentand contributia Consiliului Judetean Cluj.
     In ceea ce priveste dotarea Ambulatoriului Spitalului Clinic de Recuperare Cluj-Napoca, unitate sanitara ce functioneaza, de asemenea, in subordinea Consiliului Judetean Cluj, se urmareste dotarea unitatii cu aparatura medicala de inalta performanta in vederea cresterii calitatii actului medical si asigurarii unui diagnostic si tratament de inalta calitate tuturor pacientilor.
     Astfel, se propune achizitionarea unei Camere hiperbare cu echipamente aferente, EKG 12 canale, Holter TA, Holter EKG, bicicleta cu incarcatura si monitor EKG, bicicleta fitness pentru copii, bicicleta ergo, aparat pentru masaj limfatic, aparat de terapie radiofrecventa, aparat de diatermie contact, aparat de terapie nanopuls (SIS), aparat ultrasunete maini libere, aparat de terapie joasa/ medie frecventa, aparat laser robotizat, aparat robotizat pentru mers, sistem robotic pentru reeducarea mainilor, cotului si a umarului, sistem robotizat mobil pentru recuperarea mersului, aparat pentru tratamentul disfagiei, ecograf 4D, sistem robotizat pentru sustinerea pacientilor in mers si redobandirea echilibrului.
     Valoarea totala estimata a proiectului ,,Dotarea Ambulatoriului Spitalului Clinic de Recuperare Cluj-Napoca” este in cuantum de 10.662.484,60 de lei, TVA inclus, din care contributia Consiliului Judetean Cluj este de 2%, respectiv 213.249,69 de lei.
     O alta unitate sanitara vizata de investitiile in dotarea infrastructurii ambulatoriilor este Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Cluj-Napoca, aflat in subordinea Ministerului Sanatatii, dar care isi desfasoara activitatea in cadrul unor spatii aflate in proprietatea Consiliului Judetean Cluj. Prin proiectul de dotare a ambulatoriului acestui spital se propune dotarea cu aparatura necesara in vederea desfasurarii corespunzatoare a actului medical in cadrul Sectiilor Clinice Medicina Interna 1, Cardiologie I-II, Gastroenterologie, Chirurgie Generala I, Compartimentului Chirurgie Plastica si Microchirurgie Reconstructiva, Compartimentului Clinic Ortopedie - Traumatologie, Sectiilor Clinice Oftalmologie, Nefrologie, Dermatovenerologie, respectiv in cadrul Laboratoarelor Radiologie si Imagistica Medicala si oncologie.
     Acest proiect de dotare a ambulatoriului Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Cluj-Napoca are o valoare totala estimata de 13.182.344,01 de lei, TVA inclus, din care asistenta financiara nerambursabila solicitata este de 10.700.750 de lei, restul reprezentand contributia proprie a Consiliului Judetean Cluj.   

Biroul de presa
31 iulie 2018