Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Joi, 16 August 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Proiecte europene ale CJC, in etapa finala de evaluare

Proiecte europene ale CJC, in etapa finala de evaluare


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ

 

 

Informare de presă

Ref.: Două noi proiecte europene ale Consiliul Judetean Cluj au trecut cu succes de evaluarea tehnică si financiară

                    Consiliul Judetean Cluj a încheiat cu succes vizita reprezentantilor Agentiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest realizată în scopul verificării, la fata locului, a documentelor justificative si a situatiei reale din teren corespunzătoare unor proiecte pe fonduri europene depuse de forul administrativ judetean în vara anului trecut. Cele două proiecte în cauză vizează reabilitarea termică a clădirilor cantină si internat din cadrul Liceului Tehnologic Special „Samus”, respectiv a celor două corpuri de clădire ale Sectiei Pediatrie II din cadrul Spitalului Clinic de Urgentă pentru Copii Cluj-Napoca.

            Vizita realizată cu acest prilej reprezintă ultima etapă a procesului de evaluare tehnică si financiară pe care responsabilii de verificarea proiectelor din cadrul Programului Operational Regional 2014-2020, Axa 3, Prioritatea 3.1.B, le întreprind în scopul verificării conformitătii informatiilor transmise în cererea de finantare dar si a situatiei fizice a clădirilor care urmează să intre în reabilitare.

Ulterior acestei vizite, care a confirmat întru-totul exactitatea datelor furnizate de Consiliul Judetean Cluj, va fi întocmit clasamentul final al celor 59 de proiecte aflate în acest moment în procedură de selectie si care, în baza punctajului obtinut, urmează să fie finantate prioritar.

            Importanta acestor patru proiecte europene depuse pentru finantarea reabilitării energetice a clădirilor scolilor speciale si a unitătilor sanitare, aflate acum în etapa finală de evaluare, e una cu adevărat ridicată. Implementarea acestor proiecte ne-ar permite să economisim în mod direct nu mai putin de 30 milioane de lei din bugetul judetului, dar si alte sume consistente pe care le alocăm în prezent pentru plata utilitătilor”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.

            În cursul săptămânii viitoare, reprezentantii A.D.R. Nord-vest se vor deplasa pentru cea de-a doua vizită de verificare, la fata locului, a altor două proiecte europene depuse de Consiliul Judetean în cadrul Programului Operational Regional 2014-2020: „Cresterea eficientei energetice a clădirii Scolii Gimnaziale Speciale - Centru de Resurse si Documentare privind Educatia Incluzivă/Integrată”, respectiv „Cresterea eficientei energetice a clădirilor scoală, atelier si sală de sport cu bază de recuperare din cadrul Liceului Tehnologic Special Samus”.

Investitiile în eficientizarea termică a imobilelor apartinând celor trei institutii aflate sub autoritatea Consiliului Judetean Cluj, si al căror deviz total general se ridică la nu mai putin de 35.276.400 lei, vizează, în principal, termoizolarea fatadelor si a acoperisurilor, refacerea învelitorilor si a stratificatiei acoperisurilor, instalarea de centrale termice performante si cu un consum redus, instalarea de panouri solare, respectiv modernizarea instalatiilor electrice si termice.

 

Biroul de presă

18 aprilie 2018