Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Miercuri, 17 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Proiect tehnic reabilitare Castel Banffy

Proiect tehnic reabilitare Castel Banffy
CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref.: A inceput realizarea proiectului tehnic pentru reabilitarea Castelului Bánffy din Rascruci      Presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise, a semnat ordinul de incepere a procedurii de intocmire a proiectului tehnic ce are ca obiect ,,Restaurarea, conservarea si punerea in valoare a ansamblului monument istoric castel Bánffy, sat Rascruci, comuna Bontida, judetul Cluj”.   
     ,,Ne dorim ca procesul de reabilitare a Castelului din Rascruci sa se deruleze cat mai rapid, pentru a-l putea reda circuitului turistic si pentru a contribui, astfel, la impulsionarea dezvoltarii  economice a intregii zone. Vom urmari indeaproape intreaga procedura, astfel incat aceasta perla arhitecturala a Clujului sa redobandeasca frumusetea de odinioara.”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.
     In urma incheierii procesului de evaluare a documentatiilor depuse de catre cele doua entitati participante la procedura de atribuire a Serviciilor de proiectare, inginerie si asistenta tehnica, respectiv Asocierea SC EKTRA STUDIO SRL - SC K&K STUDIO DE PROIECTARE SRL - SC ARH. SERVICE GUTTMANN&COMP SRL si ofertantul unic SC RHEINBRUCKE SRL, a fost declarata castigatoare prima dintre acestea.
     In perioada imediat urmatoare asocierea castigatoare va intocmi proiectul tehnic, vor fi prestabilite detaliile de executie si se vor elabora caietele de sarcini in vederea atribuirii, ulterioare, a contractului de lucrari.
     Costul serviciilor de proiectare si asistenta tehnica din partea proiectantului este de 710.000 de lei fara TVA, criteriul de atribuire a contractului, potrivit caietului de sarcini intocmit in acest sens, fiind cel mai bun raport calitate – pret. In procesul de evaluare a ofertelor s-a urmarit nu doar pretul propus ci si demonstrarea unei metodologii adecvate de implementare a contractului precum si o planificare a resurselor umane si a activitatilor. Nu in ultimul rand, a contat si experienta suplimentara a expertilor – cheie.
     Reamintim in acest context faptul ca Judetul Cluj, prin Consiliul Judetean, este beneficiarul Proiectului ,,Restaurarea, conservarea si punerea in valoare a ansamblului Monument istoric Castel Banffy, sat Rascruci, comuna Bontida, jud. Cluj", finantat in cadrul Programului Operational Regional 2014 - 2020. Valoarea totala a proiectului este de 19.972.586,04 lei cu TVA, contributia proprie a Consiliului Judetean Cluj fiind de 390.520,74 de lei, reprezentand 2% din valoarea totala.
     Prin intermediul acestui proiect se urmareste punerea in valoare a ansamblului monument istoric prin schimbarea functiunii castelului din scoala speciala - ultima functiune a cladirii, in Centru Cultural cu standarde ridicate de finisare si dotare. In acest scop, s-a propus realizarea unui Centru cultural reprezentativ pentru judetul Cluj, prin restaurarea cladirii si a zonei aferente, cu realizarea unor functiuni care sa permita organizarea unor evenimente culturale, precum si deschiderea castelului pentru vizitarea de catre publicul larg.
     Suprafata terenului ce apartine castelului este de 56.128 de mp, din care 644 de mp sunt ocupati de castelul Banffy, iar 691 de mp (313 mp + 353 mp + 25 mp) de cladirile adiacente.

Biroul de presa
22 iunie 2018