Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Vineri, 19 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Proiect informare in domeniul Politicii Agricole Comune

Proiect informare in domeniul Politicii Agricole Comune

                                                                                   

CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ 

 

Informare de presă
Ref: Proiect de informare în domeniul Politicii Agricole Comune

     Consiliul Judeţean Cluj, în parteneriat cu Camera Agricolă a Judeţului Cluj, instituţie aflată în subordinea acestuia, a depus spre finanţare la Comisia Europeană, proiectul “Campania de informare în domeniul politicii agricole comune”, proiect iniţiat în cadrul programului „Acţiuni de informare în domeniul politicii agricole comune”.
     Prin intermediul proiectului se doreşte acordarea de consultanţă pe problemele referitoare la politica agricolă comună şi la evoluţia acesteia, atât agricultorilor cât şi celorlalte părţi interesate precum şi derularea unor campanii de informare referitoare la aplicarea adecvată a Politicii Agricole Comune (PAC). 
     Printre activităţile prevăzute să se desfăşoare o importanţă deosebită o au campaniile de informare pentru categoria ţintă a proiectului – fermierii, cei care trebuie să înţeleagă obligativitatea respectării obiectivelor cuprinse în politicile agricole comune, în calitate de beneficiari ai sprijinului financiar oferit în domeniul agriculturii.
      Beneficiarii acţiunii de informare vor fi şi publicul larg, persoanele care participă la târgul Agraria, cadre didactice universitare din domeniu, reprezentanţi aleşi şi funcţionari locali, jurnalişti, asociaţii din domeniul agriculturii, ş.a.
      Acţiunile de informare se vor realiza prin intermediul unei conferinţe pe tema politicii agricole comune, prin intermediul unui stand de informare în cadrul Târgului Internaţional pentru Agricultură, Industrie Alimentară şi Ambalaje Agraria, precum şi prin programe care se vor difuza la radio şi televiziune, prin distribuirea de materiale de informare tipărite, organizarea de seminarii în licee, universităţi precum şi în toate unităţile administrativ teritoriale din judeţul Cluj.
      Campania de informare este preconizată a se desfăşura în perioada 1 mai 2011 – 30 aprilie 2012.
      Suma solicitată Comisiei Europene este de 50.323 EUR, urmând ca instituţia Consiliului Judeţean Cluj, în parteneriat cu Camera Agricolă a Judeţului Cluj, să participe la cofinanţarea proiectului cu restul de 50% din costurile totale eligibile.
      Numărul beneficiarilor direcţi ai acestei măsuri de informare se ridică la cca. 19.600 persoane, după cum urmează:
- 1000 de vizitatori ai Standului de Informare Agraria 2011,
- 500 de elevi din licee şi 600 de studenţi şi cadre didactice universitare,
- 2430 de participanţi la activităţile derulate în unităţile administrative-teritoriale,
- 100 de participanţi la Conferinţa pe tema politcii agricole comune, 
- cca. 15.000 de persoane care vor urmări emisiunile transmise prin intermediul posturilor naţionale locale.
      "Beneficiari ai acestui proiect şi ai acestor campanii de informare vor fi nu doar fermierii şi alte persoane ce activează în domeniul agricol ci mai ales tânăra generaţie, majoritatea locuind în prezent în zonele urbane. Tinerii trebuie să înţeleagă principiile şi obiectivele Politicii Agricole Comune  deoarece aceştia vor deveni în scurt timp principalii consumatori ai produselor alimentare. In acest moment ei au cunoştinţe relativ restrânse despre Politica Agricolă Comună, motiv pentru care ne-am asumat responsabilitatea de a realiza încă de acum educaţia acestora şi de a acţiona pentru a-i ajuta să înţeleagă şi să accepte Politica Agricolă Comună” a declarat Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe.

Biroul de presă
09.11.2010